Press "Enter" to skip to content

Su „ratais” per „žolę”

Atrodė jog tai toli, ne mūsų, svetima. Joniškėlyje to niekada nebuvo ir nebus. Mes per maži, neturtingi ir tai ne mums. Tačiau iliuzijų metas baigėsi. Sveiki atvykę į realybę – narkotikai Joniškėlyje.

„Ratai“ , „žolė“, „amfa“ tai naujausias mados klyksmas Joniškėlyje. Nė vieni šokiai, nei vienas didesnis jaunimo susiėjimas neapsieina be jų. Juk taip patogu – kvapo nėra, o „veža“ visą vakarą.

Anksčiau yra buvę bandymų siūlyti joniškėliečiams „kaifo“ . Gal dėl ekonominės situacijos, o gal dėl to, jog dažniausiai tai būdavo tik miestuose studijuojančio jaunimo parvežtos „lauktuvės“ , o ne sistemingai brukamas „produktas“, miestelyje jie neprigijo. Bet maždaug prieš metus viskas pasikeitė. Tai tapo lengvai prieinamu „madingu“ dalyku. Tyrimas parodė, jog turint pinigų, gauti miestelyje kvaišalų nėra jokių problemų.

Kiek tai kainuoja? „Ratai“(Ekstazy ) – nuo 12 iki 18 litų už tabletę. „Žolė“ (marihuana) – apie 40 lt. už gramą. Amfa (amfetaminas) – apie 40 lt. už gramą. O jei labai pasiseks – pateksi į „prezentaciją“ ir „dozę“ gausi už dyką!

Yra net savotiškas vartojimo „etiketas“. Narkotikus maišant su skirtingais alkoholiniais gėrimais, galima išgauti vis kitokius pojūčius. Ką ir su kuo maišyti žino kas antras vyresnių klasių moksleivis.

Iš kur tai patenka? Nedidelius kiekius atveža savaitgaliais iš studijų didmiesčiuose grįžtantys studentai. Tačiau pagrindiniai tiekėjai – iš Pasvalio. Anot apklaustųjų – pakanka paskambinti reikiamu numeriu ir „dozė“ bus pristatytą į bet kurią vietą, bet kuriuo paros metu.

Anot apklaustųjų – dauguma žino apie narkotinių medžiagų žalą, tačiau, greta to, vyrauja nuomonė, jog „nuo vieno karto nieko nebūną“ arba „“žolė“ – ne narkotikas“.

Šis reiškinys mūsų miestelyje nėra dar labai paplitęs ir „praktikuojamas“ tik tam tikrose jaunimo grupėse. Tačiau ekonominės situacijos gerėjimas, jaunimo tarpe vyraujanti opinija ir veiksmų, nukreiptų prieš narkotinių medžiagų platinimą ir vartojimą nebuvimas, gali skatinti šio blogio plitimą. Blogio, kuris iš žmogaus atima viską – valią, sveikatą, svajones ir gyvenimą.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.