Press "Enter" to skip to content

Kur priimamos didžiosios, pavojingos, žaliosios ir kitos atliekos?

siuksliu-konteinerisDar ne visi norintys tinkamai atsikratyti dižiosiomis, pavojingomis ir žaliosiomis atliekomis žino kur ir kaip tai padaryti. UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras nori nežinančius informuoti, o girdėjusiems Panevėžio apskrities gyventojams priminti kur ir kaip tai padaryti.

UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras nuo š. m. spalio 1 d.  atliekų surinkimo aikštelėse:

Savitiškio g. 12, Panevėžyje;

Mūšos g. 12B, Pasvalyje;

Donelaičio g. 16, Rokiškyje;

Biržų k. Biržų raj.;

Technikos g. 6I, Kupiškyje

pradėjo rinkti ne tik didžiąsias, bet ir buityje susidarančias pavojingas atliekas. Pavojingoms buitinėms atliekoms priskiriamos nuodingos, degios, sprogstančios, chemiškai aktyvios kenksmingos žmogaus sveikatai ir aplinkai medžiagos: gyvsidabrio lempos, dažų, lakų, tirpiklių atliekos ir jų tara, galvanininiai elementai, asbesto atliekos, naftos produktų atliekos bei naftos produktais užteršti skudurai, pjuvenos, vanduo, gruntas, popierius, naudoti tepalo filtrai, rūgštys, buityje  naudojami plovikliai; naudotos alyvos.

Iš gyventojų taip pat priimamos ir namų ūkio atliekos: smulkios statybos ir griovimo atliekos, automobilių padangos, makulatūra, plastiko, stiklo atliekos, buitinė technika (televizoriai, šaldytuvai, viryklės ir kt. įranga), baldai. Aikštelių darbo laikas : pirmadieniais -penktadieniais nuo 10 iki 18 val. Pietų pertrauka nuo 14 iki 15 val. šeštadieniais nuo 9 iki 14 val.

Žaliosios kompostuojamosios atliekos (žolė, lapai, medžių ir krūmų šakos, augalų šaknys, pjuvenos, drožlės) priimamos žaliųjų atliekų surinkimo aikštelėse, esančiose:

Dvarininkų km., Miežiškių sen., Panevėžio raj., (regioninio sąvartyno teritorijoje);

Pasvalio r. sav. Levaniškio k.;

Ruzgų k., Juodupės sen., Rokiškio r.;

Biržų k. Biržų raj.;

Didžiagrašių k., Noriūnų sen.  Kupiškio r.

Aikštelių darbo laikas : nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 15 d. antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 10 iki 18 val., šeštadieniais nuo 9 iki 15 val., nuo lapkričio 15 d. iki balandžio 1 d., antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 10 iki 18 val.

Atvežtos į aikšteles rūšiuotos atliekos iš gyventojų, kurie yra sudarę sutartis su atliekų vežėjais,   priimamos nemokamai.

Gyventojai buitines nepavojingas atliekas gali pristatyti ir į Panevėžio regioninį sąvartyną, esantį Dvarininkų km., Miežiškių sen., Panevėžio raj., kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val.  Mišrių komunalinių atliekų priėmimo įkainis – 59,22 Lt už toną.

Projekte „Panevėžio regiono atliekų tvarkymo sistemos sukūrimas” taip pat numatyta uždaryti 95 žemo, vidutinio ir didelio prioriteto Panevėžio regiono sąvartynus. Nuo šių metų liepos 16 dienos į šiuos sąvartynus vežti atliekas griežtai draudžiama. Už taisyklių nesilaikymą numatytos baudos.

Panevėžio regiono atliekų tvarkymo sistema – tai vienas didžiausių aplinkosaugos projektų Panevėžio apskrityje. Jo įgyvendinimui skirta daugiau nei 67 milijonai litų. Didžiąją dalį projektui reikalingų lėšų – net 57 milijonus litų – skyrė Europos Sąjungos Sanglaudos fondas, dar 10 milijonų litų yra skirta iš Lietuvos Respublikos biudžeto.

Šaltinis: www.aina.lt

 
Padangos internetu pigiau

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.