Press "Enter" to skip to content

Gyventojų patogumui – nauja elektroninė paslauga

pasas2008Gyventojų patogumui – nauja elektroninė paslauga. Asmenys, užsakantys asmens tapatybės kortelę ar Lietuvos Respublikos pasą bendrąja tvarka, informaciją apie užsakytų dokumentų pagaminimą nuo 2009 m. lapkričio mėnesio gali gauti trumpąja SMS žinute. Paslaugos kaina 1 Lt su PVM. Ši paslauga veikia tik Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Asmuo, pageidaujantis būti informuotas SMS žinute, pildant prašymą tapatybės kortelei ar Lietuvos Respublikos pasui išduoti (pakeisti) išreiškia pageidavimą gauti SMS žinutę, patvirtinančią asmens dokumentų pagaminimą, ir pateikia savo mobiliojo ryšio operatoriaus kodą ir telefono numerį migracijos darbuotojui, priimančiam prašymus.

Kai asmens dokumentai bus pagaminti ir pasieks migracijos tarnybą, asmuo gaus pranešimą SMS žinute ASMENS DOKUMENTAI JAU YRA MIGRACIJOS TARNYBOJE.

Jei vienu metu pateikiami prašymai ir asmens tapatybės kortelei ir pasui, apie kiekvieno dokumento pagaminimą siunčiama atskira žinutė.

Paslaugos mokestis įtraukiamas į mobiliojo ryšio vartotojo sąskaitą arba išskaičiuojamas iš išankstinio mokėjimo vartotojo sąskaitos SMS žinutės išsiuntimo dieną.

SMS žinutė nesiunčiama ir mokestis neskaičiuojamas, jeigu asmens dokumentas buvo užsakytas išduoti (pakeisti) skubos tvarka arba jei asmens dokumentas įteiktas iki žinutei būtinų duomenų pateikimo.

Be to, informaciją apie asmens dokumentų išrašymo būklę galima sužinoti internetu Asmens dokumentų išrašymo centro prie Vidaus reikalų ministerijos svetainėje ww.dokumentai.lt pagrindiniame tinklapyje pasirinkus nuorodą „Dokumentų išrašymo stadija“ arba iš pagrindinio meniu skyriaus „Asmens dokumentai“ pasirinkus punktą „Dokumentų išrašymo stadija“. Ši paslauga nemokama.

Pasvalio PK pranešimas

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.