Press "Enter" to skip to content

BALTASIS BADAS NEBAISUS

Žiema šiemet išties ypatinga: šalta, gili, speiguota, kerinti. Vėl prisiminėm rogutes, slides ir pačiūžas. Kiekvienas, turintis fotokamerą, šiemet bent kartą buvo ją išsitraukęs tam, kad užfiksuotų fantastiškas šalčio išdaigas. Deja, šis grožis mielas ne visiems. Kalbu apie mūsų mažuosius brolius – miško žvėrelius ir paukštelius. Gili sniego danga, dideli šalčiai pasmerkė juos badui ar net žūčiai.

Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos penktokai, susirūpinę paukščių ir žvėrelių išlikimu, nuo sausio 18 d. iki sausio 21 dienos kaupė daržoves, grūdus ir duonos atliekas. Praeitą savaitę mokiniai, lydimi auklėtojų L. Razmienės   ir V. Pavlovienės, vyko į Girelės mišką. Čia jie sekė žvėrelių pėdsakais, stebėjo, kur daugiausia būriuojasi paukščiai. Tose vietose jaunieji gamtos mylėtojai bėrė grūdus, dėjo šieną, runkelius, kabino lesyklas bei į jas bėrė trupinius ir grūdus.  Įvairiais skanėstais buvo papuoštos medžių šakos.

Pasirūpinę žvėreliais vaikai neskubėjo namo. Poilsiavietėje užsikūrę laužą, kepė dešreles, vaišinosi arbata ir gėrėjosi žiemišku mišku. Panašias akcijas Joniškėlio gimnazistai žada rengti iki pavasario.

Komentuoti su „Facebook “

4 Comments

  1. neišradingoji neišradingoji 31 sausio, 2010

    O mane kažkada vaikysteje mokytojai mokė ne vienkartiniu triukšmingų akciju, bet kantrybės lesinant paukštelius KASDIEN, nes, neradę maisto įprastoje vietoje, jie nebemoka susirasti ir žūsta. Tą patį dabar sako ir gamtininkai: žymiai geriau nepradėti lesinti, negu pradėti ir nustoti. Taigi, prieš pradėdami lesinti, pagalvokime- ar mums užteks pasiryžimo iki pavasario ir, jei tikrai užteks, tai jūs, tyliai kasdien lesinantys paukštelius, esate patys šauniausi

  2. rokoliux rokoliux 30 sausio, 2010

    Galetu ir kitos mokytojos pasimokyti tokiu isradingumu.Lliuks! 😉

  3. Vėjas Vėjas 28 sausio, 2010

    Puiki akcija 🙂
    Visgi mokytojai ir mokiniai turi išradingumo 🙂

  4. A! A! 28 sausio, 2010

    Šaunuoliai! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.