Press "Enter" to skip to content

Grybų kotletai

Jums reikės:

1 kiaušinio,

3 riekelių batono,

0,8 l šaldytų arba marinuotų grybų,

4 šaukštų krakmolo,

1 nedidelio svogūno,

0,5 stiklinės pieno,

maltų džiūvėsėlių,

pipirų ir druskos pagal skonį,

aliejaus kepimui.

1. Grybus nuplauti, nusausinti ir kartu su svogūnu sumalti mėsmale.

2. Į sumaltus grybus įmušti kiaušinį, sutrupinti piene išmirkytas ir nusausintas batono riekeles, suberti krakmolą ir džiūvėsėlius (jų reikės tiek, kad iš masės būtų galima formuoti kotletus), pagardinti druska ir pipirais.

3. Iš grybų masės formuoti kotletus, juos apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

4.Patiekti su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Visada Jūsų: Laura ir Grėtė

Komentuoti su „Facebook “

9 Comments

  1. koko koko 14 kovo, 2010

    Labai skanu, ką tik išbandėm. Ačiū

  2. Kazlėkas – Vėjui (kovo 2 9:45) Kazlėkas – Vėjui (kovo 2 9:45) 4 kovo, 2010

    Apie „peršokimą“. Visada imponuoja ieškantis jaunimas: nesvarbu, ar jis eksperimentuotų virtuvėje, darbuotųsi plunksna ar adata su lekalais… Dingojas, kad toks jaunimas n i e k a d a į iškeptą tortą neįbruks iki pažastų Barbės poliamidiniais plaukais… (nors ir toks brukalas nesmerktinas: vienoms – Radžis, kitoms – Juozapaitis!). Klaidžiodamas po šią margą svetainę, įsitikinau, kad seserys Volungevičiūtės kaip sykis ir yra iš tų „ieškančių“ gildijos. Gaspadinystė – smagus hobis, tačiau kažkelintas jausmas kužda, kad jos pasuks į VU ir mums beliks džiaugtis mokykla (pardon, gimnazija) ir mokytoja, jas paruošusiomis studijoms. Štai šičia, panele Vėjau, žinojimas, kaip, kodėl ir nuo kada „u“ ar „ū“ joms tikrai nepamaišys… Džiaugčiausi, jei pagavot kampą tarp šių eilučių ir maisto gaminimo. Beje, aš irgi už „džiūvėsėlius“, bet elektroninį Lietuvių kalbos žodyną (lkz) mudviem pavartyti retsykiais nekenktų…
    P. S. O kotletai – skanūs! Ypač iškepti iš kazlėkų su rudmėsėm! Rinktų 5 km link Pušaloto, Lepšynėje…

    • Vėjas Vėjas 5 kovo, 2010

      Po tokio ilgo komentaro likau „be žodžių” 😀

      • Kazlėkas Kazlėkas 5 kovo, 2010

        Gurkšnis vandens nepadėtų?..
        Žirklėmis iš maksi visada galima padaryti mini…
        Atvirkščiai – niekada!

  3. LG LG 1 kovo, 2010

    Žinoma, kad tinkamiausi grybai rinkti Lietuvos miškuose (tokius ir mes naudojome). O dėl rašybos, manau, mokytojos klausti visai nebūtina. Kadangi „džiūvėsėlis” kilęs iš žodžio džiūti, tai ir rašome ū .

    • Kazlėkas (iš Lepšynės) Kazlėkas (iš Lepšynės) 2 kovo, 2010

      Tikrai? O gal jamam ir paveizim, ką porina 3w.lkz.lt!
      Ypač išsiaiškinam tuos sutrumpinimus DŽ, DŽ¹, DŽ² ir t. t. Studijuojant pravers.
      Daugėliškiai kalba: pakol pilvūzas sukūs, tai džiuvėsis ir pastips…

    • Vėjas Vėjas 2 kovo, 2010

      Pritariu, kad turėtų būti džiūvėsis 🙂
      Ir žodynas sako tą patį 😀
      Bet kaip taip galima nuo maisto gamybos peršokti į lietuvių kalbą…

  4. Sudžiūvęs džiuvėsėlis Sudžiūvęs džiuvėsėlis 28 vasario, 2010

    Kokie grybai tinkamesni: Lepšynės ar Trakelio? O IKI pievagrybiai gal irgi naudotini?
    Ir dar: 50 % gaspadinių rašo „džiūvėsėliai“, likęs nuošimtis – „džiuvėsėliai“. Kaip teisingai rašyti – štai klausimas koksai? LG, bėkit ir paklauskit, ką galvoja mokyt. L. Vaitkevičienė.
    P. S. Šiaip gi, tai ačiū: grybų karus žinojau, dabar apie grybų kotletus išgirdau…

  5. Vėjas Vėjas 27 vasario, 2010

    Savo kulinarinius sugebėjimus galėsite parodyti Kaziuko mugėje mokykloj 🙂
    Galėsit atidaryti savo restoraną 😉

Komentuoti: Sudžiūvęs džiuvėsėlis Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.