Press "Enter" to skip to content

Didžiai gerbiama Stanislava Maikštėniene,

Mus, kraštiečius, pasiekė maloni žinia, kad Jums 2009 m. užderėjo svariais apdovanojimais.

Dr. Vytauto Vazalinsko premijos laureate, kurią siūlo mokslo ir studijų institucijų tarybos (senatai) ir Lietuvos mokslų akademijos nariai ir kuri pradėta teikti nuo 1996 metų už vertingiausius individualius ar kolektyvinius dirvotyros, žemdirbystės ir agrochemijos fundamentinius mokslinius tyrimus, 2009 m. buvo paskirta dr. Stanislava Maikštėnienė už darbų ciklą “Tausojančios žemdirbystės priemonių glėjiškų rudžemių našumui palaikyti mokslinis pagrindimas“. Tai nuoširdaus ir pasiaukojančio darbo, puoselėjančio amžinąsias vertybes – Žemės ir Žmogaus, įvertinimas. Didžiuojamės, kad nestokojate idėjų, už tai ir esate aukštai įvertinta.

Monografijoje didelį dėmesį skiriate dirvosaugai, našių dirvožemių naudojimui ekologinėje žemdirbystėje, kas sudarytų galimybę spręsti ne tik aplinkosaugos, bet ir ekologiškos produkcijos išauginimo saugaus maisto gamybai problemas. Mokslinėse publikacijose pateikiama ilgalaikių kryptingų mokslinių tyrimų išsami medžiaga apie molingų didelio našumo dirvožemių potencialo išnaudojimą minimaliomis sąnaudomis žemės ūkio produkcijos sveiko maisto gamybai išauginimui. Iš mokslinių tyrimų aiškėja, kad tausojamoji žemdirbystės sistema – tai racionalus dirvožemio išteklių panaudojimas ir maisto medžiagų balanso palaikymas pagal principą: augalų pasisavintų medžiagų kiekis neturi viršyti į dirvižemį įterptų medžiagų kiekio.

Artėjančių Šv. Velykų proga leiskite Jums palinkėti šviesių vilčių, sveikatos ir stiprybės, naujų galimybių ir nuoširdaus bendravimo. Tegul Jūsų sumanymus lydi sėkmė, reikalaujanti profesinio bei žmogiškojo padorumo, o darbštumas ir išmintis būna ištikimi Jūsų darbo palydovai.

Su pagarba, Joniškėliečių klubo „Mažupė“ vardu

prezidentė   Violeta Veličkienė

Vilnius,

2010-03-24

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Pavasario saule Pavasario saule 26 kovo, 2010

    Ohoho, – mokslinis traktatas apie Joniškėlio molingas žemes ! Neliko nepastebėtas, – o dar ir įvertintas ilgai rengtas darbas ! Sveikinimai !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.