Jums reikės:
1 l vandens,
50 ml augalinio aliejaus,
100 g cukraus,
35 g mielių,
2 kg kvietinių miltų,
300 g sūrio „Brie“,
2 žiupsnelių druskos.
1. Dubenyje sumaišyti vandenį, mieles, cukrų, aliejų ir druską. Maišyti tol, kol ištirps druska ir cukrus bei neliks mielių kruopelių.
2. Suberti didžiąją dalį miltų ir gerai išminkyti.
3. Išminkytą tešlą uždengti rankšluosčiu ir palikti 30 min šiltoje vietoje.
4. Pakilusią tešlą padalinti į 3-4 dalis ir kiekvieną išminkyti ant miltais pabarstyto stalo, kol nebelips prie rankų.
5. Sūrį sulaužyti mažais gabaliukais, sudėti ant tešlos ir suformuoti duonos kepaliukus.
6. Kepaliukus sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pakildyti dar 10 min.
7. Kepti 150°- 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol paruduos.
Duoną patiekite su tepamu lydytu sūriu ar kitais mėgstamais priedais.
Skanaus !!!
Visada Jūsų:
Anupreli, – bet man ant to šviežio traškaus „batono” vietoj sūrio labai tinka saulėje džiovintas pomidoras, et, skanumelis !!! Na, ir vietoj raudonojo, rinkčiausi šalto balto taurę.
Petrute, saulele, net seilę nurijau! Gaila, bet neturiu „po ranka“ aš to džiovinto…(beje, žinau dar vieną mažą „stebuklėlį“: Kaukazo įsaulėje marinuotus česnakėlius).
Tačiau apie brie čia mes šnekamės. Apie tą kvepiantį, su pelėsiuku! Tskant, su „penicilinu“. O prie ano – tai tik raudonas, suprantama, ne aronijų ar burokų. Net jei sklepe tokis ir būtų per klaidą…
Skanu, tačiau ilgai triūsti tenka! Be to, kai tik pamatau 100 g cukraus, rankos svyra…
Mano modifikuotas receptas su šiuo sūriu: brie (Pasvalio ar „prezidentiškas“ – ne tiek svarbu) + šviežias traškus „batonas“ (iš krautuvės) + geras kielikas raudonojo ( ne burokėlių, o tikro, geriausia, bordo… rūsio neturiu, tai irgi iš krautuvės).Viskas. O jei dar kekelė vynuogių – stačiai kaifas!
Pakarštavokit, irgi skanu!