Press "Enter" to skip to content

Kviečiame susipažinti su Šiaurietiškuoju ėjimu

Šiaurietiškasis ėjimas – puikus būdas pagerinti gyvenimo kokybę. Kasdien populiarėjanti aktyvaus laisvalaikio leidimo ir sporto šaka naudinga visiems, nepriklausomai nuo lyties, amžiaus, sveikatos būklės ar fizinio pasiruošimo. Ja galima užsiimti ištisus metus bet kokiomis oro sąlygomis ir bet kur, kur tik galima vaikščioti. Šiaurietiškojo ėjimo išskirtinis bruožas: jis sujungia vaikščiojimo paprastumą ir prieinamumą su ypač aktyvia viršutinės kūno dalies raumenų veikla, o lazdų naudojimas suteikia saugumo vyresniems ar silpnesnės sveikatos žmonėms.

Šiaurietiškasis ėjimas – efektyvi sveikatingumo ir laisvalaikio praleidimo priemonė, prieinama visiems. Tai daug efektyviau nei paprastas ėjimas, nes žygiuojant su specialiomis lazdomis, sunaudojama daugiau energijos, įsijungia net 90 procentų raumenų, reguliuojasi kvėpavimas, eisena tampa žvalesnė.

Šiaurietiškuoju ėjimu užsiimantiems žmonėms gerėja organizmo bendra funkcinė būklė, aerobinė ištvermė, gerėja raumenų būklė, nes į darbą įtraukiama iki 90 proc. kūno raumenų masės. Ypač svarbu, kad į darbą įtraukiami viršutinės kūno dalies raumenys. Einant su lazdomis sunaudojama 50 proc. daugiau energijos nei vaikščiojant be lazdų.

Specialistai nustatė, kad einant su lazdomis vienu metu dirba pilvo, nugaros, rankų, pečių, krūtinės ir kojų raumenys. Šiaurietiškasis ėjimas padeda sudeginti daugiau nei 70 proc. kalorijų, pagerina širdies ir kraujagyslių darbą, padeda ilgiau išlikti gyvybingam, išlaikyti taisyklingą laikyseną.

Norinčius susipažinti ir išbandyti šiaurietiškąjį ėjimą kviečiame šį šeštadienį (birželio 12 d.) 9 val. rinktis prie Joniškėlio Karpių dvaro.  Specialių ėjimo lazdų nuoma – 10 Lt. Maloniai kviečiame aktyviai praleisti laiką.

Išankstinė registracija tel. 8-684-48554 arba joniskelio@gmail.com

Komentuoti su „Facebook “

3 Comments

  1. ha ha 19 birželio, 2010

    Siaip tai juokinga ;D Moka zmones daryti piniga is zmoniu….. ;D

  2. A! A! 12 birželio, 2010

    Va, ką tik susitikau žmonės, kurie ėjo „šiaurietiškai” 🙂 smagu 🙂

  3. Algis Algis 9 birželio, 2010

    Giedėjau, kad kai kas vaikšto tik su viena tokia lazda – ne taip durnai atrodo, tačiau naudinga

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.