Press "Enter" to skip to content

Kviečiame į tradicinį Savivaldybės mero labdaros vakarą

2010 m. gruodžio 17 d. 18 val. Pasvalio kultūros centre jau septintą kartą vyks Savivaldybės mero Gintauto Gegužinsko organizuojamas tradicinis labdaros vakaras. Jo metu parama bus renkama 38-erių metų pumpėnietės Ivitos Tuomienės šeimai. Prieš trejus metus beveik kartu visiems trims Ivitos vaikams – sūnui ir dviems dukroms – buvo nustatyta sunki liga – raumenų distrofija, kuri pažeidžia raumenis, todėl jie blogiau vystosi, pamažu silpnėja ir nyksta. Šių metų pavasarį Ivitai diagnozuota onkologinė kraujo liga. Moters sutuoktinis amžinybėn išėjo jau prieš septynerius metus.

Ivita Tuomienė su savo atžalomis gyvena Pumpėnų miestelyje. Šeima kiek galėdama kabinasi į gyvenimą, darbšti, tvarkinga, pagal galimybes susitvarkiusi buitį. Ivitai ir visiems trims jos vaikams pripažintas neįgalumas. Darbingų žmonių šioje šeimoje nėra, šeimai tenka verstis iš maitintojo netekimo pašalpos, kurią vaikai pradėjo gauti mirus tėčiui, ir neįgalumo pensijų.

Balandžio mėnesį Ivetai Tuomienei buvo atlikta operacija, po operacijos taikyti jau aštuoni chemoterapijos kursai. Po jų yra būtini vaistai organizmui stiprinti, tačiau jie nekompensuojami, ir, jei visus pirktų, tektų išleisti daugiau kaip tūkstantį litų. Po paskutiniojo chemoterapijos seanso moteris sunkiai atgauna jėgas. Ėmė šlubuoti širdis, išsibalansavo jos ritmas. Didelis pulso dažnis, tirpsta rankos ir kojos.

Devyniolikmetis sūnus Mantas jau baigė vidurinę mokyklą, įsigijo traktorininko pažymėjimą. Jis dar kiek stipresnis, mamai padeda tvarkyti mažą šeimos ūkelį. Septyniolikmetė Virginija lanko Pumpėnų vidurinės mokyklos vienuoliktą klasę, penkiolikmetė Gintarė – devintą klasę. Kasmet mergaitės stiprina sveikatą sanatorijoje, važinėja į fizioterapijos procedūras Pasvalio ligoninėje. Bet liga nenori trauktis. Dukras kamuoja greitas nuovargis, raumenų silpnumas. Ypač greit pavargsta kojos ir rankos.

Šiuo metu šeimos materialinė padėtis yra itin sunki, nes reikalingi pinigai ne tik Ivitos gydymui, brangiems tyrimams, bet ir dukterų gydymui.

Į labdaros vakarą kviečiame visus, norinčius prisidėti prie kilnaus tikslo ir paremti likimo smūgių patyrusią šeimą. Registracijos mokestis į labdaros vakarą porai – 70 Lt, vienam asmeniui – 50 Lt. Apie dalyvavimą prašome pranešti iki 2010 m. gruodžio 15 d. el. paštu a.pagojiene@pasvalys.lt arba tel. (8 451) 54 101.

Jei negalėsite dalyvauti labdaros vakare ir norite paremti Ivitos Tuomienės šeimą, galite pinigus pervesti į sąskaitą. Paramos sąskaitos rekvizitai: Ivita Tuomienė, sąskaitos Nr. LT14 7300 0100 2654 9092, Swedbankas, banko kodas 73000.

Šaltinis: www.pasvalys.lt

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.