Press "Enter" to skip to content

Narteikių mokykloje-prieššventinis šurmulys

Narteikių darželyje-mokykloje „Linelis“ gruodis- įtemptas mėnuo. Prasidėjo metų pabaigos renginiai.

Gruodžio 14 d. spaudžiant šaltukui I-IV klasių mokiniai ir jų mokytojos (Inga Navickienė , Lijana Oniūnienė) apsilankė Panevėžio Lėlių vežimo teatre, kur žiūrėjo spektaklį „Mergaitė su degtukais“. Po to bendravo su Kalėdų Seneliu , jo pagalbininkais. Nepabūgę žvarbaus vėjo nukeliavo ir iki didžiosios miesto eglės.

Trečiadienį, gruodžio 15-ąją, muzikos mokytoja Daiva Adamkevičienė suorganizavo Adventinę vakaronę. Iš pat ryto į mokyklą rinkosi svečiai iš Daujėnų pagrindinės mokyklos, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijos, mokinių tėveliai.

Renginyje vaikai susipažino su Advento laikotarpio papročiais ir tradicijomis. Daujėnų mokyklos folkloro ansamblis, vadovaujamas mokytojos Virginijos Jurkšaitienės, mažuosius draugus mokė Adventinių ratelių ir žaidimų, papasakojo įdomių nutikimų. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijos mažieji folkloristai ir vakaronės šeimininkai d/m „Linelis“ mokiniai padainavo Adventinių dainų. Didelį susidomėjimą sukėlė Kūčių vakaro burtai. Žiūrovams buvo smagu žiūrėti, kaip įnirtingai pabertus grūdus parpuolę ant kelių rinko Daujėnų ir Narteikių komandos. Mat, kas daugiau grūdų surinksiąs, tas kitais metais turtingesnis būsiąs.

Šventės pabaigoje visi dalyviai susibūrė prie Kūčių valgiais nukrauto stalo. Buvo aptarta, kokius valgius ir kodėl Kūčių vakarienei rinkdavosi mūsų senoliai. Vaikai ypatingai džiaugėsi Jūratės atsineštais naminiais kūčiukais, Broniuko mamytės kepta duona bei Tomo mamos pagamintu aguonų pienu. Beje, šio gėrimo nebuvo ragavę daug šventės dalyvių. Smagu, kad visi mokiniai atsinešė tradicinių patiekalų, o tai rodo, kad šeimose dar gyvos tradicijos.

Uždegdami šventines žvakutes dalyviai stengėsi pasidalinti savo širdies šiluma , o dalindamiesi obuolį vieni kitiems linkėjo Kalėdų laukti  santarvėje, meilėje ir šventinėje nuotaikoje.

Šventės dar nesibaigs. Po savaitės Narteikių mokinukai pavirtę besmegeniais, negriukais ir pingviniukais mokyklos  salėje sulauks Kalėdų Senelio ir dovanų.

Šventės dar nesibaigs. Po savaitės Narteikių mokinukai pavirtę besmegeniais, negriukais ir pingviniukais mokyklos  salėje sulauks Kalėdų Senelio ir dovanų.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.