Press "Enter" to skip to content

„Gyvybės ir mirties keliu“

Gyvybės ir mirties keliu

Sausio 13-oji viena iš įsimintiniausių lietuvio širdžiai dienų. Vilniuje vyko tradicinis dvidešimtą kartą organizuojamas bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“. Visų musų šalies regionų atstovai ir svečiai iš užsienio atvyko į Vilniaus Antakalnio kapines padėti gėlių ant žuvusiųjų Lietuvos Laisvės gynėjų kapų ir nuo amžinosios jų poilsio vietos nubėgti prie Laisvės aukuru tapusio Televizijos bokšto. Pasvalio šauliai kartu su renginio kolegomis tapusiais bėgimo klubu „Vėtra“ taip pat dalyvavo šiame renginyje.

Su pakilia nuotaika vykome į sostinę. Didžiuojamės, kad galėjome prisidėti prie laisvės gynėjų pagerbimo. Nuaidėjus starto šūviui kartu su 3000 žmonių minia pajudėjome nuo Antakalnio kapinio tikslo link. Nepalankios oro sąlygos neišgąsdino nė vieno bėgančio. Šlapsintys sudrėkę batai, kariškių ritmingai skanduojamos skanduotės- sukūrė išskirtinę melodiją. Visi pasiekę finišą buvo apdovanojami medaliais, vaišinami kariška arbatai bei bandelėmis. Daugelis mūsų 1991 metais dar  nebuvome gimę, tačiau džiaugiamės, kad galėjome prisidėti prie Lietuvos istorijai svarbaus įvykio minėjimo.

Tariame didžiulį ačiū Pasvalio mero pavaduotojui P. Balčiūnui ir kultūros centro direktorei D. Breimelytei. Be šių žmonių paramos, nebūtume prisidėję prie šio renginio svarbaus visai Lietuvai. Taip pat už kantrybę ir puikią nuotaiką dėkojame autobuso vairuotojui Rimui.

Šaulė Indrė Ilgutytė

Jubiliejinio bėgimo medalis

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.