Press "Enter" to skip to content

Kaziuko mugės atgarsiai

Nors už lango dar daug sniego ir kandžiojasi šaltukas,  Narteikių d/m „Linelis“ – tikras pavasaris. O pavasarį – darbų begalės. Šv. Kazimierinės vieniems darbymetis, kitiems – šventė. O „Linelio“ vaikams – ir viena, ir kita.

Nuo pat ankstyvo Kovo 4-osios ryto visi pradėjo ruoštis pavasarinei Kaziuko mugei: kas lipdė, kas piešė, kas karolius vėrė, kas apyrankes nėrė… Įdienojus visi savo darbais nešini sugužėjo į salę, kuri buvo virtusi tikru turgumi. Šilta ir jauku buvo salėje nuo vaikų šypsenų, darbeliais nukrautų stalų, smagios muzikos, pasišnekučiavimų.

Šoko, pirko, pardavė, dovanojo, gyrė savo prekes ir darželinukai, ir mokiniai. Įdomiausia buvo tai, kad patys mažiausi verslumo pradmenų mokėsi be pinigų. Pinigus jiems atstojo saldainiai. Juk saldainius skaičiuoti kiekvienas moka.

Prisipirkę, nusiplūkę nuo prekybinio šurmulio, renginio dalyviai įspūdžiais dalijosi karšta arbata užgerdami šventinius virėjos riestainius. Nei vienas nepajėgė atsispirti jos raginimui :  „Prašom, prašom gardžių riestainėlių, su pieneliu maišytų , aguonėlėm pabarstytų, su cukreliu pasaldytų! Ko šiandien  neparagausit, kitą kartą negausit“.

Mažieji „Linelio“ ugdytiniai savaitę pabaigė pasisėmę gerų įspūdžių ir įgiję žinių apie senąsias lietuvių tautos tradicijas. Tikėkimės, kad kitąmet Kaziuko mugė bus dar turtingesnė ir pelningesnė. O tam galima pradėti ruoštis jau dabar.

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. rima rima 8 kovo, 2011

    labai graži šventė,ačiū

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.