Press "Enter" to skip to content

Vaikų rankų išlankstytos gervelės jau pakilo skrydžiui

Šeštadienio „Darbe“ rašėme apie Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos, Joniškėlio miesto interneto svetainės www.joniskelis.lt ir mūsų laikraščio redakcijos skelbiamą „Tūkstančio gervių akciją“, kuria siekiama paremti tragedijos ištiktą japonų tautą. Akcijos organizatoriai visus geros valios žmones kviečia pirkti rajono vaikų išlankstytas gerveles ir taip pagelbėti Tekančios saulės šalies žmonėms.

Joniškėlio gimnazistai pakvietė prie akcijos prisijungti ir kitas rajono mokyklas. „Ar jos į šį kvietimą atsiliepė?“ – klausiame akcijos iniciatoriaus, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos istorijos mokytojo ir Joniškėlio miesto interneto svetainės administratoriaus Viktoro Stanislovaičio.

– Įsitikinau, jog žodžiai „Svetimo skausmo nebūna“ turi gilią prasmę, – teigė Viktoras. – Ypač džiugu, kad tai supranta ir jaučia jauni žmonės, kurie su entuziazmu organizuoja „Tūkstančių gervių akciją“. Buvo malonu, kai pirmadienį, atėjus į mokyklą, mane apsipto vaikai ir vienas per kitą tiesė maišelius, pilnus jau išlankstytų gervelių. Kažkuris paklausė: „Mokytojau, ar galėčiau gauti dešimtuką už šiuos lankstinius?“ Tada viena aštuntokė paėmė jį už rankos ir pasakė: „O kai pas žmogų į gaisrą atvažiuoja ugniagesiai, argi jie prašo susimokėti? Jei šias gerveles lankstei tik dėl gero pažymio, verčiau jų neduok“ . Vaikinukas susigėdo, atsiprašė ir pažadėjo išlankstyti dar daugiau gervių – be jokio atlygio. Savo pažadą jis jau ištęsėjo.

Be galo smagu, kad suradome daug bendraminčių. „Tūkstančio gervių akcijoje“ kartu su Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazija šiandien jau dalyvauja Pušaloto pagrindinė, Mikoliškio pradinė, Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų, Vaškų vidurinė mokyklos, Pasvalio Petro Vileišio gimnazija, Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka. Džiaugiamės, kad mūsų iniciatyvai pritaria Joniškėlio Švč. Trejybės parapijos klebonas Ričardas Banys.

Kovo 25 dieną Joniškėlio gimnazistų komanda keliaus po Pasvalį: pristatinės „Tūkstančio gervių akciją“ bei ragins aukoti stichijų nuniokotai Japonijai. Vaikai lankysis rajono savivaldybėje, Petro Vileišio gimnazijoje, Pasvalio Svalios ir Lėvens, Ustukių, Daujėnų, Pumpėnų mokyklose, Nakiškių ir Deglėnų vaiko dienos centruose, Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokykloje.

„Darbo“ skaitytojams pateikiame ir mokinių mintis, išsakytas apie „Tūkstančio gervių akciją“.

Zita Pakštaitytė, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos III (vienuoliktos) klasės gimnazistė:

– Kas mums yra Japonija? Šalis kitame pasaulio krašte. Šalis, neseniai patyrusi siaubingą žemės drebėjimą, cunamio sukeltą tragediją. Atrodytų, ji per toli, kad mums rūpėtų jos nelaimės. Per toli, kad mums skaudėtų jos žaizdos. Per toli, kad girdėtume ten verkiančius vaikus. Tačiau mes gyvename vienoje mažoje Žemėje ir čia negali būti „per toli“. Todėl ir nusprendėme ištiesti savo pagalbos ranką. Dar vaikišką ranką, kuri kartu su viso pasaulio žmonių rankomis gali padėti Japonijai vėl pakilti. Ir tai nėra kokia nors mūsų mokyklos „reklaminė akcija“, tai darome ne dėl populiarumo ar šlovės. Tiesiog atėjo laikas, kai MES turime kitiems padėti…

Ovidijus Jarašiūnas, Pušaloto pagrindinės mokyklos mokinių prezidentas:

Mūsų mokyklos mokinių taryba, gavusi pasiūlymą dalyvauti „Tūkstančio gervių akcijoje“, nedvejodama priėmė tokį kvietimą. Iš karto vienbalsiai pasakėme: „Taip!“ Suradę laisvą minutę, jau tą pačią dieną mokiniai kibo į darbą – lankstė gerveles. Tikimės, kad Pušaloto ir Mikoliškio žmonės taip pat geranoriškai parems šį sumanymą. Nors mūsų nedaug, tačiau jaučiamės svarbūs, galėdami nors kiek pagelbėti gražiai ir didelei šaliai – Japonijai.

Akcijos gervelių galima įsigyti: Pasvalyje, Senojoje kebabinėje (šalia autobusų stoties), Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje, Joniškėlio miesto seniūnijoje, Joniškėlio miesto bibliotekoje.

Norinčius dalyvauti „Tūkstančio gervių akcijoje“ kviečiame rašyti į el. paštą joniskelio@gmail.com.

„Paleiskime į dangų tūkstantį gervių, kad į Tekančios saulės šalies žmonių širdis ir gyvenimus sugrįžtų viltis ir ramybė“, – ragina akcijos organizatoriai.

„Tūkstančio gervių akcijos“ idėja gimė Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje.

Toma GIEDRYTĖ. Darbas. 2011-03-24

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.