Press "Enter" to skip to content

Žiemos išvarymo šventė Nakiškiuose

2011m. kovo 5d. Nakiškių kaimo bendruomenės kieme susirinko nakiškiečiai ir svečiai iš Joniškėlio, bei aplinkinių kaimų ir kitų „pasviečių“ Į žiemos išvarymo šventę. (Organizatoriai– vaikų dienos centras, Nakiškių kaimo biblioteka ir Nakiškių kaimo bendruomenė.) Dalyvavo Nijolės Stepulienės vadovaujamas kolektyvas iš Joniškėlio „Ramunėlė“, kuri trumpam persikrikštijo į čigonėles.. Iš viso renginyje susirinko apie šimtas  dalyvių.

Ištisas kaukių paradas, su kiškiu priešakyje, triukšmingai skelbė Užgavėnes su tradiciniu Kanapiniu, Lašininiu ir gražuole, kaip ir buvusi pati žiema, More, kurią sukūrė Nakiškių kaimo vaikų dienos centras.

Be pagrindinio Nakiškių kaimo simbolio ir vado kiškio, dar įšventę prigūžėjo, gervė, gandras, ožys, velniai, raganos, giltinės, atskubėjo įvairiausi veikėjai su viešnia iš karštosios Afrikos savo akimis sniego pamatyti.

Bendruomenės kieme buvo kepami blynai ir čia pat dalinama karšta kopūstų sriuba, nes dar daug užduočių, estafečių ir virvės traukimo laukė visų,– reikėjo kaip reikiant pasistiprinti. Palmira Parimskienė ir Saidana Plukienė spėjo suktis su keptuve prie ugnies. O blynų blynai…net liežuvis apie burną ratu apsisuka.

Į šventę net rogėmis su arkliukais atskubėjo nakiškietis Gintautas Plukas ir Jonas Traškevičius iš gretimo Valdeikių kaimo.  Kiek vaikams buvo linksmybių ir juoko besivažinėjant paskutiniu sniegu. Visos plačios šypsenos į nuotraukas netilpo.

Nakiškių kaimo bibliotekininkė Jolanta Stangvilienė.

Duokim garo!
Prašom vaišintis.
Ar mes ne žavūs?
Dvi priešingybės– žavinga ?!?
Kiškis.Kiškio metai. Nakiškiai.
Ar ne gražuolė?
Šaltoka, bet tuoj apšilsim.
Ar mes ne žavūs?
Prašom vaišintis.

Atsakingas momentas Kanapiniui ir Lašininiui –renkama vikri komanda.
Dviese viename... maiše.

Net velniukas pasišovė kepti blynų, sako, jis ugnies nebijo.
Bus ką afrikiečiams parodyti!

27:30 Kanapinio naudai

 

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.