Press "Enter" to skip to content

Ar pas Jus… smirdi?!?

Mieli Joniškėlis.lt svetainės lankytojai, kviečiu visus sudalyvauti nedideliame tyrime. Užduotis labai paprasta, jei Jūs vakarais (ir ne tik) jaučiate „malonų” rauginto kakučio kvapą, parašykite apie tai komentaruose (nepamirškite nurodyti vietovės). Anonimiškumas garantuojamas.

Kam to reikia?   Noras išsiaiškinti „gerų darbų” mastus ir pabandyti „geriems ir teisingiems” dėdėms paaiškinti, kad ir mes turim teisę į gryną orą…

 

Ačiū.

Komentuoti su „Facebook “

41 Comments

  1. base base 30 birželio, 2011

    karoc baiket stumt ant meskalaukis gi ce ne gyventojai kalt o dans te aiket jam ir aiskinket 🙂

  2. Antosė Antosė 18 birželio, 2011

    Pritariu Janinai: mėsytė – chemikalinė, neilgai gyvensim, bet pasirinkimo beveik nėra, galiu paguosti – po mirties nesupūsim, kapų duobėse voliosis mumijos. Na, o Meškalaukio ir Pasvalio srutininkai tiek suįžūlėjo, kad baigia apdergti visą Joniškėlio kraštą. Gal jų parankinių kiauliškos šnipės nejaučia baisių kvapų, o nuodija mus kasdien. Neįgali aplinkosauga taršos net netiria, padėtis tragiška. Kas atsakys už pasekmes? Gelbėkit!!!…

  3. Janina Janina 17 birželio, 2011

    Išeinu šįryt į kiemą- o čia kvapelis- geriausi prancūziški kvepalai neįveiks. Važiuoju miestelin į darbą- nosį kutena dar labiau. Viena miestelio gyventoja pasakojo, kad prabudo vidury nakties nuo baisios smarvės, mat langas buvo atidarytas. Dvokė iki popiet, kol užėjo lietus.
    Bet ar smarvė visoje šitoje kiauliškoje istorijoje yra pats blogiausias dalykas? Sako, kiaules ten šeria genetiškai modifikuotomis sojomis. Kažin kaip tokia „lietuviška” mėsytė paveiks mūsų vaikus, anūkus ir proanūkius?! Jei tokie pašarai „suėda” kiaulių sąnarius per 3-4 mėnesius, tai kaip šių kiaulių mėsa veikia žmonių sąnarius? Ar buvo anksčiau Lietuvoje tiek žmonių, kenčiančių dėl sudilusių sąnarių? Ir nereikia, mieli ponai, mūsų graudenti, kad Lietuvoje nebeužsiauginame pakankamai mėsos, kad reikia įsivežti iš užsienio. Tokios mėsos, ko gero, geriau visai neturėti. Deja, tikros skanios ir sveikos mėsytės dabar galima gauti nusipirkti tik pas eilinį kaimo žmogelį, savo tvarte auginantį keletą kriuksiukių

  4. qq qq 15 birželio, 2011

    Sostinės centre – fekalijų kvapas

    Ne vienas Vilniaus senamiestyje ir centre pastarosiomis dienomis vaikštinėjęs gyventojas pajuto nemalonų fekalijų kvapą. Specialistai tai aiškina skirtingai, viena institucija sako, kad dėl stiprios liūties persipylė fekalijų ir lietaus nuotekos, kita įvardija netvarkingą namų kanalizaciją, iš kurios ir sklinda nemalonus kvapas.

    (citata is Delfio psl.)

  5. Regina Regina 15 birželio, 2011

    Vakar vakare 23val. Meškalaukyje taip užsmirdo, kad teko užsidaryti visus langus (:.

  6. Darija Darija 14 birželio, 2011

    birzelio 14d. 19.15val G.Petkevičaitės-Bitės g. galas…. „malonus” aromatas 🙂

    • Aušra :) Aušra :) 14 birželio, 2011

      Tai jau tikrai, tuo laiku tooookiu mėšlu užsmirdo, kad baisu. Maironyje irgi gerai užsiuodė 😐

  7. kraštietė kraštietė 12 birželio, 2011

    Iš tikrųjų gaila, kad užteršė mūsų tėviškę į kuria visda skubame savaitgaliais pas savo senstančius tėvus. Gaila, kad jie vargšai savo sveikatas ir gyvenimus atidave Meškalaukio kraštui, puoselėje krašto gamtą, kultūrą, papročius, su meilę kiekvieną dieną lėke į darbus ir augine vaikus bei skiepije jiems meilę bei pagarbą gamtai,sentvėje turi dusintis šioje smarvėje. Ko dabar vertos jų pamokos kai mokydavo vaikus nelaužyti medelių,neužminti varlytės nes jai skauda, netraiškyti drugelių nes jie ir taip trumpai gyvena. Ką tai reiškia dabar? Mūsų vaikai tikriausia greitai net nebežinos kaip atrodo drugelis ar varlytė? Kaimas visada asocijuodavosi su grynų orų, grįžtame iš miestų ir tikimės rasti gryno oro oazę, taip pat manome, kad mūsų tėvai ir seneliai nusipelnė nors prieš mirtį pasidžiaugti ramybe, pasidžiaugti visais kaimo gamtos skleidžiamai kvapais, žydinčiomis alyvomis, kvepiančias bijūnais, kepamos šviežios duonos ir kopinėjamo šviežio medaus kvapais, arba pagaliau, lietuviško mėšlo kratomo ant laukų kvapo. Suprantu, viskas yra gerai su tuo danu, sukurtos darbo vietos, geras atlygis, bet turi sutvarkyti viska taip, kad niekas nuo to nekentėtu, turi užtikrinti gyventojams ir aplinkai švarų ir gryną orą.

    • Raimis Raimis 20 liepos, 2011

      Gerbiama KRASTIETE !!! Gal mes uzaugome misdami drugeliais ir varlytem!? Kur tai buvo auginama iki GRYNO POPULIZMO laikotarpio ir kuo tai kvepejo-to juk nezinote ! Atsiprasau uz paveluota komentara :\)

  8. aš 12 birželio, 2011

    Nelinksmas faktas: „trūčydama” mūsų šalies žemę, orą, vandenį, žmones, danų UAB „Saerimner” Lietuvos valstybei skolinga 3,1 milijono litų nesumokėtų mokesčių!!?? (skaitykite gegužės 10 d. „Respubliką” arba http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/turtuoliai_jau_pelnosi_ir_is_mokesciu_nemokejimo/. Tie užsieniečiai, tame tarpe „šikinel” iš Meškalaukio ir iš Pasvalio mus dar daugiau apdergs ir užknis. Ir dar: ar žemės savininkai, kurių žemę nuomoja danų fermeris, yra davę sutikimus laistyti srutas jų laukuose? Ir kas tirs ir nustatys taršą? Kokia ta lietuviška kontrolė ir atsakomybė? Gerai būtų, kad šią temą panagrinėtų žurnalistė Rūta Janutienė.
    Bet… „šunys loja, o karavanas žygiuoja toliau…”

  9. anonymous anonymous 12 birželio, 2011

    saboniuose buvo ziauri smarve. danai kazkur netoli pyle srutas. dabar greiciausiai nebepila,nes nebesmirdi.

  10. Laima Laima 11 birželio, 2011

    Joniškėlis, Avižonio gatvės gyventojams jau kelintas vakaras reikalingos dujokaukės.Smarvė nepakenčiama.

  11. P. P. 11 birželio, 2011

    Taip sakant „Jopštvairogės”! negi niekas negali nieko padaryti?

  12. mes mes 11 birželio, 2011

    nakiskiuose taip pat smirdi kai norgelu fermos veza srutas

  13. aš 10 birželio, 2011

    Na, o Meškalaukis sulaukė tikros peklos. Jei sovietmečiu nemalonūs kvapai tvyrojo fermose ir aplink jas, tai dabar nuo smarvės dūsta iš visų pusių didelis kaimas, Gustoniai, Pažąsai, Smilgeliai, ten, kur laisto tas prakeiktas srutas, o ypač ten, kur jos kaupiamos, maišomos. Neturim kur dėti savų fekalijų, tai dar ,,Kurana” veža jos bjaurius nuodus. Apsigyvenkite vasarą nors pora mėnesių Meškalaukio kaimo Dvaro gatvėje (būstą suteiksime nemokamai), ponai ir parankiniai (pavardes žinote), taipogi klerkai, netoli rezervuarų (anot jūsų, saugioje zonoje), gal protai prašviesės, gal suprasit,ką palaiminot. Sakot, yra darbo, yra mokesčiai. Tas tiesa. Bet kokia kaina? O ES lėšos skiriamos ž.ū. vystyti ir moderniai įrangai įsigyti. Juk turi rūpėti ir saugi aplinka, visų sveikata. Kas laukia jaunų žmonių, augančių vaikų (kokios ligos juos apstos)?Dėl vyresnių, trauk juos velniai!-Sodrai palengvės.
    Tik įdomu, ką veikia institucijos: visuomenės sveikatos centras, aplinkosauga bei kitos? Kas paneigs kalbas apie ,,atkatus”, leidimus už pinigus? O gal tai protu nesuvokiamas verslo planas-sunaikinti gyventojus?!Gal kokią gerąją naujieną spaudoje gali paskelbti rajono valdžia?
    Ir vis dėlto su saulėta vasara, ponai ir ponios!Už puikias atostogas, atvažiuokite į Meškalaukį, nepasididžiuokit! Pasidžiaugsime kartu su jumis ,,kvapniu” oru ir ,,pagerinta”aplinka!Iki malonaus!

  14. P. P. 9 birželio, 2011

    Taip sakant: neprisiš**** ir nesmirdės 😀
    Pas mane visą dieną langai pradaryti ir jokios smarvės 😛
    Žinot posakį: pavasarį paaiškėja, kas kur kakojo? tai va, pavasarį neišryškėjo, tai išryškėjo, kai saulutė gerai pašildė 😀 😀 😀

    • asenizatorius Anzelmas asenizatorius Anzelmas 10 birželio, 2011

      >P. Jūs v i s a i teisus! (išskyrus ne „pas mane“, o „mano langai“…). V i s a i nesupratau ir Viktoro, parašiusio „jei tikėti“! Reikia „ne tikėti – netikėti“, o paprasčiausiai įsitikinti. Jei kas ką pila, tai tur būt ne žali žmogeliukai iš NSO… Jei „pila“ etilo spirito iš maistinių ar pašarinių grūdų distiliuotojai, mergikės iš Sveikatos centro ar kitokių gausiai priperėtų kontroliuojančių instancijų , ginkluotos mėgintuvėlais, lengvai tai gali įrodyti! O gal laukiama kokio etnografinio šokių ar teatrų festivalio, kada koks saviveiklos „globėjas“ iš sostinės (atliekamu laiku pasirūpinantis ir žmonių sveikata), subars niekadėjus ir teršėjus?
      Suprantama, jei, kaip rašo gerb. P., patys prisiš*****, tai „nieks kits čia nekalts, mergužėle, tu pati…“ /daina, tinkanti prie bokalo!/.

      • P. P. 10 birželio, 2011

        Gal kas žinote, kaip susisiekti su Šerloku Holmsu? manau, tik jis galėtų išnarplioti šią bylą… 😀

        • Vatsonas Vatsonas 10 birželio, 2011

          Holmsas trumpam išvykęs – narplioja vieną korupcinę istorijėlę… Regis, jis nelabai čia ir reikalingas – pilietis, pasirašęs „aš“ (6:07 vakare) viską puikiai išaiškino ir paaiškino! Daugiau tokių komentarų ir komentatorių!!
          Bandykit prisikviesti į „įvykio vietą“ poną Gegužinską! Būtų gerai, kad nesloguotų! Jei spyriosis, sakykit, kad reikia kokią juostelę, tarkim, prie tvarto perkirpti… be jo ir valdininkiškų žirklių – nė per kur! Turėtų susigundyti…
          O tada gal ir kokią „gerąją naujieną“ išstenės! Prieš tai pasiderinęs su Seimo Sveikatos reikalų komitetu ir jo vadovu!

          • P. P. 11 birželio, 2011

            Drauge Vatsonai, žaviuosi Jūsų išmone. Reikia tikėtis, jog perkirpus juostą, kvapelis pakutens ir ‘svarbių šašų’ nosis.. 😀

  15. Viktoras Viktoras Post author | 8 birželio, 2011

    Kvapas eina iš Meškalaukio, bet šaltinis – Pasvalyje. Jei tikėti meškalaukiečiais, jau kuris laikas iš Pasvalio bioetanolio gamyklos „Kurana” gabenamos šios „dovanėlės” ir pilamos į srutų rezervuarus…

  16. Osvaldas Osvaldas 8 birželio, 2011

    Narteikiai, taip smirdi, kad net gniaužia kvapą

  17. asenizatorius Anzelmas asenizatorius Anzelmas 8 birželio, 2011

    Pasklaidykim: 3w grynas.lt. Ten yra žinutė apie „smarvės sezoną“. Gal rasime sąsajų…
    Dera įsiklausyti ir į Kindziulio nuomonę!(apie kanalizaciją). Aukštos temperatūros suaktyvintas organinių medžiagų yrimas nosį pavaišina dar netokiais parfumais…
    Beje, prieš daug daug metų labai dvokdavo Mažupė, kai dar veikusi pieninė išleisdavo į ją nevalytus nutekamuosius vandenis!
    Ir dar: gal kas galėtų suprantamai paaiškinti, į ką panašus „rauginto kakučio“ kvapas?

  18. odra odra 8 birželio, 2011

    Linkuvos gatvėje taip pat smirda.Dažniausiai po pietų,negalima net langų praverti.

  19. anonimas anonimas 8 birželio, 2011

    savanorių gatvėj taip pat smirda

  20. Kindziulis Kindziulis 8 birželio, 2011

    kas iš to?Kad ir rašot,kad Meškalaukio „kompleksininkai” srutomis laukus teršia,mūsų visų balsas į dangų neina.Jie kaip važiavo,taip ir važiuoja su tuo kakučiu

    • Viktoras Viktoras 8 birželio, 2011

      Deja, regis šį kart ne meškalaukiečių nuodėmės…

    • Kindziulis Kindziulis 8 birželio, 2011

      tada spėju,kad nuo didelių karščių užrūgo miesto kanalizacijos tinklai

      • 3h 3h 8 birželio, 2011

        ir tie kanalizacijos tinklai paslaptingai uzsmirsta tik pavakarej, o siaip visa diena nieko nesijaucia. keista… 😀

  21. tomas tomas 8 birželio, 2011

    kažkuriuo momentu prieš pora savaičių gal ir buvo „neskanus” kvapas (prie vytauto g.), pastaruoju nesijaučia 🙂

  22. :) :) 8 birželio, 2011

    Naujoji gatvė taip pat labai „skaniai” kvepia…

  23. kritike:) kritike:) 7 birželio, 2011

    Smaaarvė nereali savanorių gatvėje antrą vakarą iš eilės tomis pačiomis valandomis:(
    Idomu, dar ilgai čia reiks taip „mėgautis” „grynu ” oru

    • Dovydas Dovydas 7 birželio, 2011

      Pritariu 🙂 neimanom naktimis nei lango atsidaryt

  24. Mirkse Mirkse 7 birželio, 2011

    2 vakara is ejles zajdziam tinklini ir ta pacia valanda pradeda smirdeti …

  25. Ji* Ji* 7 birželio, 2011

    Aplink mokykla irgi visur labai malonus „shanel” kvapelis 😉

  26. dx dx 7 birželio, 2011

    Pas mus ziauriai smirdi!!!!! Nuvaziavom nusimaudyti prie musos,o toks kvapas kad neimanoma net kvepuoti,ziauru. Iseini vakare i kiema ir vel smirdi,nera kur detis,o dar toks karstis nei langu prasidaryti neimanoma://// Ziauru!

  27. As As 7 birželio, 2011

    Smirdi visur, ne tik joniskelyje bet ir kituose aplinkiniuose kaimuose, kuriuose teko apsilankyti

  28. Ali Ali 7 birželio, 2011

    Saboniai, dvokas nepakenčiamas…

  29. Aušra :) Aušra :) 7 birželio, 2011

    Joniškėlis, G. Petkevičaitės – Bitės gatvė. Smirdi dar ir kaip….

  30. Viktoras Viktoras Post author | 7 birželio, 2011

    Joniškėlis, G. Petkevičaitės-Bitės aikštė – maloni Šikinel Nr.5 smarvė…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.