Press "Enter" to skip to content

Šventė atnaujintame Meškalaukio parke

Liepos 16 dienos pavakarę dangumi plaukė sunkūs lietaus debesys, o pro juos vis bandė skverbti savo spindulėlius saulutė.  Atrodė, kad tuoj prapliups šiltas lietutis, tačiau tai neišgąsdino meškalaukiečių, skubančių į kaimo šventę. Kas vedini vaikučiais, kas drauge su seneliais ar anūkėliais, pulkeliais ir po vieną traukė į Meškalaukio parką. Visus maloniai  nustebino sutvarkytas, išpuoštas parkas. Įrengta didelė scena su vytelių stogeliu ir tvorelėmis, visur puikavosi suoliukai tarsi kviesdami sėstis ir stebėti kaimo šventę.

 ,,Gražus, tu, Meškalaukio kaime…“ Tai Bronės Černiauskienės eilės, pagal jas dainą sukūrė, Vaida Norvaišienė, ja ir buvo pradėta kaimo šventė. Mūsų šaunioji kultūros skyriaus administratorė Vaida Šeškienė vedė šventę, šoko, kvietė visus linksmintis, drąsindama šmaikščiu žodžiu, savo energija uždegdama ir kitus. Prigūžėjo ne tik meškalaukiečių, bet ir svečių, tai pirmiausia žodis buvo suteiktas jiems. Visus pasveikino rajono Bendruomenių pirmininkas Stasys Butkus, Joniškėlio krašto Bendruomenių asociacijos prezidentas Juozas Bagdonas, Joniškėlio apylinkių seniūnijos seniūnas Gintautas Povilionis. Visus linksmino  Meškalaukio mažieji saviveiklininkai, Valakėlių šokėjos, Saločių saviveiklininkai, Joniškėlio  moterų ansamblis ,,Ramunėlė“ ir mūsų ,,Bočių“ nenuilstančios moterys. Jos, pasipuošusios skrybėlaitėmis  nostalgiškai dainavo romansus.

Vyko armonikierių varžytuvės. Suvažiavo armonikieriai iš viso rajono ir, pamiklinę pirštus, kad užgrojo, net kojos kilnojosi. Garsiausiais, ilgiausiai plodami žiūrovai išrinko Linksmiausią muzikantą – juo tapo jauniausias armonikierius  Aurimas Lazdynas iš Kriklinų. Varžytuvių dalyviai namo grįžo ne tuščiomis, o dovanų gavo po skrybėlę ir padėkos raštą,  bei vedančiosios bučinius.  Buvo ką veikti ir vaikams. Mažesnieji šokinėjo ant batuto, vyresnieji buvo  pakviesti  žaisti žaidimų, pasivaržyti įvairiose rungtyse bei laimėti įvairių prizų.

Meškalaukio seniūnaitis S.Kiudis ir bendruomenės pirmininkė A. Želvienė apdovanojo šeimas už gražiai tvarkomas sodybas. O nominacijų įvairumas: įspūdingiausia sodyba, šiuolaikiškiausia, akmenų paslaptis ir daug kitų. Žvelgiant iš šalies atrodė, kad  Gustonių, Pažąsų ir Meškalaukio kaimuose gyvena patys tvarkingiausi, išmoningiausi ir darbščiausi sodybų šeimininkai. Šventės metu buvo galima stebėti sodybų nuotraukas stende, kuris puikavosi prie įėjimo. Kiekviena sodyba savaip įdomi, išmoningai sutvarkyta  su meile  ir kruopštumu. Beveik kiekvienas rado savo sodybos nuotrauką,  džiaugsmingai rodė kitiems ir puikavosi. Vienus apdovanojo, kitus paminėjo, tačiau dauguma žmonių buvo gražiai nustebinti ir to reikėjo tikėtis, nes žmonės įdeda daug darbo ir sveikatos, puošdami ir puoselėdami savo namus bei sodybas.  Be sodybų nuotraukų, kituose stenduose atsispindėjo ,, Bočių‘‘ veiklos ir įvairių bendruomenėje veikiančių įstaigų bendrai organizuotų renginių akimirkos.

  Buvo pagerbti mūsų bendruomenės vyriausieji: tai meškalaukiečiai Bronius Marčiukaitis ir Konstancija Laurinavičienė, bei gustonietė Regina  Klovaitė. Nepamiršo ir jauniausiojo gyventojo – Kipro Garlausko, jam kaip tik suėjo du mėnesiai. Nominantams buvo įteikti atminimo raštai ir dovanėlės.

Organizatoriai dėkingi bendruomenės pirmininkei Astai Želvienei už gražias idėjas, įdėtą triūsą, paaukotas savo lėšas ir laiką, subūrusiai šaunią komandą tam, kad mūsų parkas taptų grožio oaze Meškalaukyje.

Šventė jaukiame parke baigėsi linksma muzika ir energingais  šokiais iki vėlumos.

 Labai didelis ačiū nuo organizatorių   Meškalaukio ŽŪB ,, Baltas lašas“ direktoriui Hansui Kristianui. Nissenui, finansavusiam šventės organizavimą ir visiems prisidėjusiems ruošiant šią įspūdingą  šventę gamtos prieglobstyje.

 Daiva Norvaišienė – bendruomenės tarybos narė

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Loreta Loreta 31 rugpjūčio, 2011

    Labai dziaugiames kartu su meskalaukieciais ju tvarkomomis sodybomis,parkeliais,bet…Daznai vaziuodami Pasvalin matome Meskalaukio stoteleje,prie pagrindinio kelio Siauliai-Pasvalys burelius zaidzianciu vaiku su riedlentemis,dviratukais ir siaip su kamuoliais.Atkkreipkite demesi, Meskalaukio vaiku teveliai,uzbegdami nelaimei uz akiu,sudrausminkite savo atzalas,kad zaistu tam skirtose vietose,jei ne kiemuose tai aikstynuose,apie kuriuos cia visas straipsnis ir foto galerijos nuotraukos.Matom,kad yra kur vaikams zaist,tik gal truksta tevu demesio,kur ir kaip vaikai leidzia savo laika.Ir nesvarbu,kad greitis toj atkarpoj ribojamas,prisimenam daznai nelaimes,nutikusias butent toje vietoje,todel bukite budrus,kaimynai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.