Press "Enter" to skip to content

Brangūs mokytojai, mieli mokiniai ir jų tėveliai,

Nuoširdžiai sveikiname Jus visus sulaukus prasmingos ir taurios šventės – RUGSĖJO PIRMOSIOS.

Netrukus prabėgo nerūpestingos vasaros dienos, štai vėl visus į klases sukvietė tas nepailstantis mokyklos varpelis.

Norime palinkėti mokiniams – begalinės kantrybės, išminties įsisavinant vis tobulesnius mokymo reikalavimus, mokytojams – profesionalumo vedant moksleivius žinių keliais.

Tegul šią rudeniškai gražią dieną ir visus mokslo metus lydi prasmingi ir geri darbai, kad gimnazija ir toliau skleistų šviesą ir išmintį, gėrį ir grožį. Visai gimnazijos bendruomenei linkime vienybės, santarvės, pagarbos ir pasitikėjimo.

 

 

Tik tu žinai,

kodėl žvaigždė nemiega

per visą naktį.

Tik tu žinai,

iš kur žolė ateina

žydrą pavasarį.

Tik tu žinai,

ką šneka akmuo

paukščiui ir žvėriui.

Ir ką kregždė rašo

saulėjančiam danguje –

tu viską žinai.

ką pasakė man aukštas beržas

Vakar iš ryto.

          (Janina Degutytė)

 

Joniškėliečių klubo Mažupė bendruomenės vardu

Violeta Veličkienė

2011-09-01

Komentuoti su „Facebook “

7 Comments

  1. Juozapo sūnėną Jėzų iš Nazareto amžininkai vadino Mokytoju (gal todėl šiandienos mokytojai kiekviena tinkama ar nelabai proga eina į jo garbei pastatytas šventyklas?..).
    Vienas kovo 11 – osios Akto signataras, kilęs nuo Joniškėlio, baigęs mokytojų mokyklą ir apimtas jaunatviško maksimalizmo, mėgdavo kartoti: ką Dievas nubaudė – mokytoju paskyrė…
    Tarp šių dviejų priešingų pastebėjimų galima „pripavyzdžiauti“ (nuo žodžio „pavyzdys“) aibę geresnių ar prastesnių, tikslesnių ar išgalvotų: neveltui sakoma, kad genys – margas, pasaulis dar margesnis!..
    Viena aišku: mokytojo profesija labai reikalinga visuomenei! (beje, kaip ir mūrininko, gydytojo ar siuvėjos). Tik mokytojai neturėtų susireikšminti, vis kartodami: ak, koks sunkus mūsų darbas! Nelengvas, tiesa, ale nesunkesnis už mūrininko, per dieną perkeliančio toną plytų, gydytojo, parą budinčio, tarkim, per Jonines ar siuvėjos, sėdinčios prie overloko 12 valandų ir uždirbančios minimumą (ir tą dažnai vokelyje…).
    Bet mokytojo darbas turi vieną milžinišką pliusą: visą savo amžių iki užtarnauto (kartais – nelabai…) poilsio jie dirba, apsupti jaunimo! Nuo žliumbiančio pirmokėlio iki iškilių abiturientų, jau spėjusių paragauti ir sūrios gyvenimo druskos, ir dolce vita grimasų! Šitokia simbiozė su jaunimu neleidžia jiems aptukti nei dvasia, nei kūnu, visą laiką it dopingas skatina judėti, tobulėti, patiems mokytis.
    Mylėkit, gerbiamieji, mažiuko širdį – ji mylinti išliks ir suaugusio krūtinėj!
    Keldamas taurę raudonojo* (ne rabarbarų…),sveikinu Joniškėlio mokytojus, esamus ir buvusius, su profesine švente! Sveikatos ir šypsenų! Saulėtos dienos, juoba, kaip sakė poetė, „mūsų sieloj šiandien šventė“.
    P. S. * – kjančio. Originalo, iš Toskanos. Leidau sau atsikuporuot butelaitį, bo susigraudinau ir sakau: myliu aš Jus, mokytojai, nors kartais ir tokie „čiudakai“ būdavot… Kas gali paneigti, kaip pasakė klasikas, kad ir šiandien nesat (kartais…).

    • Taip, tik pasitvirtina, kad patys guviausi nors ir nepaklusniausi galutiniam suole sėdintieji yra savotiškai mylimiausi mokytojų, – juk jie ir yra varikliukai gyvenime, o ne tos „teisingosios” pelytės sėdėjusios arčiausia mokyklinės lentos 🙂

  2. Petrute Petrute 20 rugsėjo, 2011

    Seneli, mielas seneli, – nugi jaučiu, kad ateinančios Mokytojo dienos proga Jūs pats jau tikrai „skelsit” kokį posmą su palinkėjimais visiems, kas tik susijęs su mokslu 🙂 – nekantriai pradedu laukt 🙂

    • Petrute, Petrute, 21 rugsėjo, 2011

      Neskelsiu. Ką tik atšventėm Mokslo ir žinių dieną, kiek gi begalima? Gyvenu pamūšy, Pasvaly retai būnu, gi sveikina tai valdžios tūzai! Gal, mąstau, vėl gražių žodžių sulauksim iš JE Mažupės prezidentės?!
      Kita vertus, šiandien tiek priperėta profesinių ir ne tik, pasaulinių ir mažų pasaulių dienų – švenčių, kad metų 365 dienų ima stigti! Štai, pvz.,rugsėjo 15 – oji – Pasaulinė kovos su prostatos vėžiu diena! Neteko girdėti, kad kas nors ką nors ta intencija būtų sveikinęs, nors Lietuvoje kasmet per 3000 vyrų šia liga suserga…
      Ne į temą: mano požiūris į valstybę, turinčią 3 mln. gyventojų ir 22 UNIVERSITETUS, yra, švelniai kalbant, specifinis…
      Tad, mieloji Petrute, kartu lauksim valdininkų valdiškų žodžių visiems, kurie susiję ir su mokslu, ir su „mokslu“…

      • Daktarai Strakalas&Makalas Daktarai Strakalas&Makalas 26 rugsėjo, 2011

        Šiandien, rugsėjo 26 – oji, pasaulinė kontracepcijos diena! Sveikiname visas suinteresuotas bei visus galinčius!!
        Šios srities mokslo, technologijų bei inovacijų pasiekimai atvėrė svaiginančiai plačias galimybes bei neaprėpiamus horizontus. Drąsiai keliaukim jais, tik nepasiklyskim…

        • Petrute Petrute 26 rugsėjo, 2011


          taaaaip, …
          … vienok, – šmaikštuolis 🙂

  3. Senelis Štampas Senelis Štampas 17 rugsėjo, 2011

    Ačiū, ačiū, ačiū! Už sveikinimus. Ypač ačiū J. Degutytei.
    Pasitaiko, kad mokiniai turi ir senelius. Jiems irgi šventė, gal tik mažiau „prasminga ir tauri“…
    Beje, „nerūpestingos vasaros dienos“ n e t r u k o prabėgti, o „mokymo reikalavimai“ vargu ar būna t o b u l e s n i…
    Ak, Mokytojai, Mokytojai! Nebegaminkit „broko“!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.