Press "Enter" to skip to content

Joniškėlio gaisrinė atnaujinta pačių ugniagesių

Pasvalio raj. savivaldybė perėmė iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Joniškėlio padalinį ir įkūrė sau pavaldžią gelbėtojų tarnybą.

Prakalbus apie ketinimus naikinti 40 savivaldybių ugniagesių gelbėtojų komandų, senoji, prieš pusę amžiaus statyta Joniškėlio gaisrinė, atnaujinta pačių ugniagesių. Pusantrų metų devynių žmonių komanda po darbo, savo laisvalaikiu tvarkė pastato vidų, dengė stogą, tiesė naujas   komunikacijos trasas, apsitvėrė naują tvorą.

„Pirkom tik medžiagas, visi darbai padaryti pačių rankomis, nebuvo samdyta nė vieno žmogaus. Stogus pasikeitėme, išorę ir vidų, židinius pasistatėme – viską savo rankomis“, – sakė Pasvalio rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos vadovas Julius Stuogis.

Gaisrinės remontui prireikė 60 -ies tūkstančių litų. Įrengti poilsio kambariai, valgomasis, treniruoklių salė, dirbtuvės, drabužių džiovyklos.

„Dauguma Lietuvos piliečių galvoja „Ką man davė Lietuva?“, o mes galvojame ką mes padarėme, kad geriau gyventume. Su tokiomis idėjomis mes ir ėjome pirmyn“, – pasakojo ugniagesys gelbėtojas Aurelijus Bagužis.

Joniškėlio ugniagesiai dabar gesins gaisrus ne tik seniūnijoje, bet skubės padėti neleimėje į artimiausias Pakruojo, Panevežio rajonų gyvenvietes. Naujomis   ugniagesių darbo sąlygomis ir pertvarka domėjosi ir Šiaulių, Kelmės, Pakruojo bei Panevežio rajonų gelbėtojai.

„Tai yra nuostabus pastatas, nuostabios darbo, o kartu ir poilsio sąlygos. Lieka tik sveikai pavydėti, ir tiek“, – kolegų darbą gyrė Raseinių priešgaisrinės saugos tarnybos viršininkas Robertas Sitavičius.

Kaip pabrėžė Pasvalio rajono vicemeras Povilas Balčiūnas, Respublikoje tai turbūt unikalus atvėjis, kai iš Valstybės priešgaisrinės saugos pastatas tampa pavaldus rajonui ir vos per metus laiko iš pusėtino pastato paverčiamas gražiu, jaukiu ir patraukliu.

Per trejus pastaruosius metus priešgaisrinei saugai gerinti rajone savivaldybė skyrė bemaž 800 tūkstančių litų. Sutvarkyti, atnaujinti šeši ugniagesių punktai seniūnijų centruose.

Šaltinis: www.lrt.lt 

Daugiau laidų galite pažiūrėti lrt.lt archyve

Reportažas „Panoramoje” nuo 11 min. 25 sek.

Komentuoti su „Facebook “

4 Comments

  1. Petrutė P.S. Petrutė P.S. 18 spalio, 2011

    Meras tai meras, – tačiau Joniškėlis turi savo vadą, kuris spėja skirti laiko miesto renginiams !
    O ugniagesiai turi pasportuot, – tai neatsiejama jų darbo dalis, – juk (mano nuojauta sako ir tikiu kad ji neklysta) jie negauna abonementų į sporto klubus, kad palaikytų savo fizinę formą.
    Et, keturių kryžiukų savininkas jau galanda ašmenis, komentarai darosi vis aštresni, nors vienok, juk jau mėnulis dyla, nebe pilnatis, … kažkas kitas įtakoja tai, …

  2. vitalite vitalite 18 spalio, 2011

    SAUNUOLIAI UGNIAGESIAI ! STIPRYBES, ISTVERMES IR SVEIKATOS JUMS 😉

    • ☻█▓▒░ ☻█▓▒░ 18 spalio, 2011

      Superekstramotografoultrasiautulinga, Petrute! (čia puikios aktorės, deja jau a.a., artimos Joniškėliui, nepamirštami žodžiai iš vieno vaikiško spektaklio…).
      Šiaipjau, šaunuoliai tie vyrukai. Darbas žmogų puošia!
      Kita vertus, ką veikti, jei niekas nedega? (tpfu, tpfu, tpfu…). Kortos, šaškės, domino pabosta, reikia ir raumenis pramankštinti, juoba sau, ne kitam, darai, nors ir labai skambiais žodžiais apie „duodančią Lietuvą“ operuojama…
      Patiko vyras iš Raseinių krašto, kurs sakė: „nuostabios darbo, o kartu ir poilsio sąlygos…“. Kad poilsio – tai jau taip, o dėl darbo, tai visada maniau, kad ugniagesiai dirba ugniavietėse, ne prie židinio…
      P. S. Pasigedau mero, kerpančio juostelę!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.