Press "Enter" to skip to content

Rudenėlio šventė Narteikių darželyje

Rudens saulelė beržynus auksuoja. Vėjelis išmargintus lapelius po pievas ir laukus išnešioja. Smagu vaikučiams žaisti su nukritusiais lapais, klausytis jų čežėjimo. Bet dar smagiau sueiti būrin, kartu žaisti, šokti, dainuoti, rudenėlio dovanomis vaišintis.

Spalio 7-tąją , penktadienį, kaip ir kiekvieną dieną į Narteikių mokyklą- darželį rinkosi vaikučiai. Tačiau tądien jų nuotaika buvo ypatingai gera, nes salėje- Rudenėlio šventė. O su kokiom nuostabiom puokštėm ir kompozicijom iš lapų, daržovių atkeliavo darželinukai! Tuos darbelius jie darė namuose su tėveliais ir mamytėm, su broliukais ir sesytėm.

„Kodėlčiukų“ grupės vaikučiai dainavo daineles apie daržoves: ratelyje sukosi morkytė su oranžine suknyte, agurkėlis su žaliu žiponėliu, išsipuošęs, išsipustęs kopūstas, lopšelyje suposi žirniukas ir pupelė, prieš saulutę vartėsi storas raudonas pomidoras.

Šventinio koncerto pažiūrėti atėjo ne tik „Voveriukų“ grupės vaikučiai, įstaigos darbuotojai, mokiniai su mokytojomis, bet ir tėveliai. Mokiniai nebuvo tik žiūrovai. Jie mažuosius savo draugus pakvietė prie obuolių stalo. O ant jo – viskas iš obuolių : ir pyragai, ir sultys, ir obuolių košė, ir marmeladas. Mokiniai pasakojo kaip spaudžiamos sultys, džiovinami obuoliai, verdama obuolienė.

Ačiū visiems tėveliams, kurie   prisidėjo, kad ši šventė būtų tokia smagi ir turtinga. Ačiū už raudonšonius obuoliukus, už gardžius pyragus ir uogienes, o labiausiai už akį džiuginančias puokštes ir išradingas kompozicijas.


Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.