Press "Enter" to skip to content

Rudeninis renginys Nakiškiuose

Spalio 8d. Nakiškių kaimo bendruomenės namuose ivyko  vietos veiklos  grupės (VVG) projekto pristatymas. Kaimo bendruomenės pirmininkės Skaidros Grabauskienės rūpesčiu, Nakiškiai dabar turi savo salę, baldus, treniruoklius, biliardo ir stalo teniso stalus. Gyventojai  buvo sutelkti rinkti lėšas remontui ir iš aplinkinių Kapčiūnų, Valdeikių ir Katkūnų kaimų, patys nakiškiečiai rinkdavosi remonto darbams ir štai saulėtą rudenėlio dieną susirinkta  pasidžiaugti darbo vaisiais.

Svečius pasitiko Nakiškių  kaimo simbolinis energingasis kiškis (Bendruomenės pirmininkės pavaduotoja Danutė Namavičienė).  Aprodė svečiams treniruoklius, siūlė patiems išbandyti, paskui išvedė visus į kiemą tam, kad kiškis kalbą pasakytų ir kad atvedus  prie pat durų, įvyktų garbingas juostelės perkirpimo ritualas.

Sugūžėjus į salę ir ją apžiūrėjus susėsta prie rudeninėmis gėlėmis išpuoštų ir vaišėmis nukrautų stalų.

 Nakiškių bendruomenė nuoširdžiai dėkojo  Skaidrai Grabauskienei už nakiškiečių sutelkimą ir Nakiškių kaimo bendruomenės įkūrimą, už moterų dainos kolektyvo subūrimą, už milžiniškų projektų įgyvendinimus, už darbą su vaikais ir jaunimu Vaiko Dienos Centre ir, apskritai, už nuoširdų ir atsidavusį darbą. Savo ruožtu pati bendruomenės pirmininkė,  už pagalbą įgyvendinant projektus, dėkojo Helenai Simonaitienei vietos veiklos grupės projektų vadovei, Joniškėlio apylinkės seniūnui Gintautui Pavilioniui, taip pat žodžiu padėkojo visiems prisidėjusiems lėšomis ir darbais. Pasisakė renginio svečiai LR Seimo narys Antanas Matulas, VVG projektų vadovė Helena Simonaitienė, Paulius Petkevičius Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir VVG pirmininkas, Joniškėlio krašto bendruomenių  Asociacijos prezidentas Juozas Bagdonas (beje, kitą dieną, Nakiškių k. bendruomenės aplinka pasipuošė jo padovanotomis pušaitėmis), Joniškėlio apylinkės seniūnas Gintautas Pavilionis. Tuomet paskutinį žodį taręs kiškis pakvietė saviveiklininkus išbandyti sceną.

Renginio metu Nakiškių kaimo biblioteka pasikvietė savo kolegę iš Joniškėlio bibliotekos Aldoną Astrauskienę, kad pristatytų savo pirmąją knygą „Vakaras brenda naktin“. Visą šį renginį skaitomos eilės buvo, būtent iš šios knygelės. Eiles skaitė Regina Špokauskienė, Skaidra Grabauskienė  ir  vietos bibliotekininkė. Pati autorė supažindino su naujomis, dar negirdėtomis eilėmis. Kadangi eilės labai jautrios ir lengvos, tad ne vienam tekstui Nijolė Stepulienė sukūrė  muziką. Pora dainų pagal A. Astrauskienės žodžius buvo sudainuota ir čia pat salėje „Žiemos naktį“ ir „Aš norėčiau“. Pastarąją atliko solo Joniškėlio renginių organizatorė ir administratorė Nijolė Stepulienė. Tikimės, kad greitai išeis į dienos šviesą ir antroji gerb.  autorės knyga.

 Beje, koks renginys be Nakiškių kaimo moterų dainos kolektyvo,—skambėjo dainos apie rudenį, vaikystę, meilę… (Vadovė N. Stepulienė), o muzikos mokyklos auklėtinė nakiškietė Eglė Pauliūtė visus pradžiugino savo nuostabiu balsu ir puikiomis populiariomis dainomis apie mama, angelą, laimingą dieną. Buvo ir maloni staigmenėlė iš VDC mergaičių. Per labai trumpą laiką Ramunė Parimskytė, Monika Gausmonaitė ir  Eglė Pauliūtė  sukūrė ir pademonstravo savo kūrybos šokį, tikimės kad jų bus daugiau.

Negreitai, oi negreitai išsiskirstyta į namelius…

 Renginyje dalyvavo apie 70 žmonių.

Nakiškių k. bibliotekininkė Jolanta Stangvilienė

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Ežys su obAliu Ežys su obAliu 23 spalio, 2011

    Vieniems ruduo – apsunkę sodai
    Ir klėtys, kvepiančios grūdais.
    Ir želmenys, kurie byloja,
    Kad vėl pavasaris ateis.

    Ir saulės žvilgsnis, prasiskverbęs
    Pro pilkas debesų lytis.
    Artojų rudeninis darbas
    Ir susimąstymo rimtis.
    /Algimantas Baltakis/
    Nakiškietės, Jūs šaunuolės! Super!!
    P. S. Puikiai žiūrisi tradicinė antra nuotrauka: apie Pasvalį juosteles visada karpo (su retomis išimtimis) arba p. Matulas, arba p. Gegužinskas! „Ačiū partijai ir vyriausybei!“
    Beje, svetainės šeimininkai visada operatyviai informuoja skaitytojus apie krašto naujienas, publikuotas „respublikiniuose“ leidiniuose. Padėsiu p. Viktorui įveikti užmaršumą: besidomintys, paskaitykite intriguojantį straipsnį „Lietuvos žiniose“ arba Alfos portale: „Matulas – kapų plėšikų užnugaris Seime?“
    Komentarus susikursite patys…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.