Press "Enter" to skip to content

Rožinės vilties šviesa – „Nedelsk“.

   Taip pavadinta paroda spalio mėnesį Meškalaukio bibliotekos lankytojas kvietė pasirūpinti savo sveikata. Joje ne tik knygos, bet ir žymių gydytojų straipsniai, kviečiantys kovoti su baisia liga, moterų patirtys, šalia – rožinės gervelės – „Nedelsk“ simboliai.  Šia paroda biblioteka siekė įsijungti į Lietuvoje vykstančias sveikatinimo projekto „Nedelsk“ akcijas. Visos rajono bibliotekos šiemet gavo sertifikatus, patvirtinančius, kad joms suteikiamas Draugiškos „Nedelsk“ bibliotekos vardas. Visame pasaulyje spalis laikomas kovos su krūties vėžiu mėnesiu. Jau devynis metus Lietuvoje vykdomas projektas „Nedelsk“, padedantis moterims nemokamai išsitirti ar neserga šia baisia liga, laiku užkirsti jai kelią. Šį spalį savanoriai Lietuvoje organizuoja visą šalį apimančias akcijas, ugdančias visuomenės supratimą apie krūties vėžį.

   „Matau, kaip rožinis kaspinas apjuosia Lietuvą. „Nedelsk“ – tai beldimasis į tolimiausiame    užkampyje gyvenančių moterų širdis: jūs esate mylimos ir svarbios savo šeimai, giminei, miesteliui, šaliai. Negalima sau leisti mirti nuo krūties vėžio, kai pasaulyje išgyja 9 – ios iš 10 – ties. Ši liga nėra nuosprendis, tačiau apie ją svarbu sužinoti kiek galima anksčiau“, – sako projekto „Nedelsk“ iniciatorė Agnė Zuokienė. Ji kviečia visus kuo dažniau ir plačiau kalbėti apie krūties vėžį, tada daugiau moterų laiku pasirūpins savo sveikata ir tuo daugiau šeimų bus laimingos.

   Šiuo metu pirmasis Baltijos kanalas ir projektas „Nedelsk“ pristato krūties vėžio prevencijai skirtą projektą „Pasirūpinkime mūsų moterimis“. Projektas informuos moteris apie šios klastingos ligos prevenciją ir skatins šią informaciją skleisti platesniu mastu. Prie akcijos prisijungti kviečiami ir vyrai. Jie skatinami pasirūpinti savo mylimomis moterimis ir paraginti jas pasitikrinti pas specialistus.

Daugiau informacijos apie krūties vėžio prevenciją taip pat galima rasti projekto „Nedelsk“ interneto svetainėje adresu www.nedelsk.lt. Ten taip pat galima sužinoti, kur artimiausiu metu lankysis rožinis projekto autobusėlis, kuriame galima nemokamai pasitikrinti krūtis.

„Nedelsk“ – dėl savęs ir dėl tų, kurie tave myli!

                    Meškalaukio bibliotekininkė Genė Rakauskienė, nuotraukos Vaidos Šeškienės

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.