Press "Enter" to skip to content

Švobiškyje atidarytas jaunimo sporto centras

2011m. spalio 21d. popietę  Švobiškio jaunimas rinkosi į  kultūros namus. Čia vyko jaunimo sporto salės atidarymo iškilmės. Pastaroji įsikūrė kultūros namuose buvusiose tuščiose patalpose. Seniau ten stovėdavo tarybinė kino aparatūra. Patalpos buvo be langų, netvarkingos. Atidarymo iškilmių metu su visais darbais ir projektu, jo vykdymu supažindino bendruomenės pirmininkė Flvyra Juknevičienė. Savo pasisakyme ji paminėjo, kaip  kaimo jaunimas vis skundėsi, kad nėra kur vakarais susirinkti pažaisti stalo tenisą, pasportuoti.  Taip prieš dvejus metus gimė įdėja įkurti Švobiškyje sporto centrą. Projektas buvo rašytas žemės ūkio ministerijai, atviram Lietuvos fondui ir pagaliau pernai pateikta paraiška iš LEADER programos per Pasvalio VVG gavo finansavimą.Įdėta daug darbo ir pastangų, paaukota daug laisvalaikio, bet jau galime pasidžiaugti to darbo rezultatais:turime neblogas patalpas, naujus treniruoklius, kitą sporto inventorių.Darbas buvo savanoriškas, nes lėšų darbams apmokėti projekte nebuvo skirta. Dirbom kaip mokėjom, kiek sugebėjom, o kai atsirado tokių darbų, kuriuos reikėjo atlikti tikriems statybininkams- kreipėmės pagalbos į Seniūną. Jis atsiuntė į talką savo darbuotojus.

Trūkstamas medžiagas pirkome iš bendruomenės lėšų, joms pasibaigus  mus vėl parėmė seniūnija. Didelis dėkui mūsų seniūnui Gintautui Povilioniui.

Šventės metu bendruomenės pirmininkė įteikė padėkos raštus Joniškėlio apylinkių seniūnui ir jaunimo “ atamanei” Gretai Sinkevičiūtei.Padėkojo Audriui Braškai ir Algiui Strigui, Švobiškio ūkininkams Sauliui Čabui ir Algiui Špikliui, parėmusiems darbus savo technika, mediena, dažymo aparatu.Visi dirbusieji,pagal savo įnašą remontuojant patalpas,gavo nemokamus abonementus lankytis sporto salėje.  Švobiškio jaunimas taip pat neliko skolingas savo vadovei Elvyrai Juknevičienei.Juk tai ji aukojo daugiausiai savo laiko rašydama projeką, taip pat dirbdama sporo centre tiek viena, tiek su savo vyru Kaziu. Jai jaunimas plojo stovėdamas, padovanojo gėlių ir simbolinę dovanėlę.

Tradiciškai perkirpus  patalpų atidarymo juostelę visi skubėjo išbandyti naujus treniruoklius. Jais galės naudotis ne tik jaunimas, bet ir vyresniosios kartos atstovai.

Šventėje dalyvavo vicemeras Povilas Balčiūnas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Petkevičius, VVG projektų vadovė Helena Simonaitienė.

Visi jie linkėjo jaunimui kuo geriausios kloties, pirmininkei- stiprybės įgyvendinant naujus projektus, telkiant žmones bendram darbui.

Taip pat  svečiavosi kineziterapijos dėstytojai iš Panevėžio kolegijos, kurie paaiškino apie sporto naudą, kaip teisingai ir saugiai treniruotis. Trečio kurso studentas, karate čempionas pravedė jaunimui pamokėlę.

Po iškilmių visus pakvietėme pasivaišinti. Pjaustėme didelį, trijų aukštų tortą, kurį iškepė kultūros namų vadovė Lina, o produktus mielai padovanojo Reginos Nakčiūnienės parduotuvė. Ačiū savininkei!

Susėdę grupelėmis prie kavos ar arbatos puodelio diskutavome apie sporto salės darbo laiką, jos priežiūrą, budėjimo grafiką, lankymosi ir elgesio taisykles.

Tegul tai, ką sukūrėme savo pačių rankomis, kuo ilgiau išlieka. Įsigytą turtą reikia saugoti ir tausoti.

Greta Sinkevičiūtė


Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.