Press "Enter" to skip to content

Kaip ilgiau išlaikyti Kalėdinę eglutę?

Perkant jau nukirstą eglutę, patikrinkite jos šviežumą. Ranka perbraukite per šaką. Jei spygliai lieka vietoje, medelis yra šviežias. Dar galima eglutę supurtyti ir pažiūrėti, ar daug spyglių nukris.
Negalima eglutės iš karto įnešti į šiltą patalpą. Palikite ją kelioms dienoms vėsioje vietoje. Statyti eglutę reikia kuo toliau nuo šildymo radiatorių.
Prieš statydami eglutę į stovą, jos kamieną patrumpinkite apie 5 cm. Po to iš karto įmerkite į vandenį.
Vandens jai tikrai reikia. Galima apsukti eglutės kotą šlapiu skuduru ir kasdien jį drėkinti. Dar kartais apipurkšti šakas vandeniu.
Keletas sudėtingesnių receptų – mėgstantiems eksperimentuoti:

  1. Vandenyje ištirpinti tabletę aspirino, žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus ir į šį mišinį pamerkti eglutę.  (Aspirinas neleis vystytis puvimo bakterijoms, cukrus kažkiek maitins,o druska – šiaip, dėl skonio).
  2. Vandenyje (1 l) ištirpinti tabletę aspirino,  ir 3-4 šaukštelius cukraus. Sumaišyti mišinį su švariu smėliu ir į jį įstatyti eglutę. Kotas turėtų būti 15 – 20 cm įklampintas smėlyje.
  3. Karštame vandenyje ištirpinti pusę šaukštelio citrinos rūgšties, šaukštelį želatinos ir truputį sutrintos kreidos. Eglutę pamerkti į atvėsintą mišinį.
  4. 1 litre vandens ištirpinti 200 g medaus ir į mišinį pamerkti eglutę. Antioksidantai, esantys medaus sudėtyje atitolina rūgimą ir šiaip gedimą.

Ir pagaliau neseniai atrastas slaptas senovės alchemikų receptas.
100 gramų divandenilio tetraoksosulfato sumaišyti su nedideliu kiekiu vandenilio trioksonitrato. Gautame tirpale (vadinamame karališkąja degtine) dar ištirpinti 2 – 3 gramus elemento, žymimo Au (lot. aurum). Į gautą mišinį pridėti truputį etilo hidroksido ir kelis buteliukus kinietiško eglės kvapo aerozolio. Gautame mišinyje pamerkus kinų gamybos plastmasinę eglutę, ji Kalėdų arba Naujųjų metų naktį turėtų pavirsti tikra eglute iš miško.
Ilgam ar ne – viskas priklauso nuo tą vakarą prie stalo suvartoto nekarališkosios degtinės (etilo hidroksido) kiekio.
Bent jau kvepės kaip tikra…
Kiekvieni Naujieji atneša mums neužmirštamų įspūdžių, kuriuos paskui sunku atsiminti!

http://kalafioras.wordpress.com

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.