Press "Enter" to skip to content

Projektas „Iš praeiteis tavo sūnūs…”

Radijo stotis „Pulsas” vykdo edukacinę programą „Iš praeiteis tavo sūnūs…”

Programą iš dalies finansuoja Švietimo ir mokslo ministerija Ugdymo plėtotės centras.

Panevėžio regiono radijo stotis „Pulsas” vykdo inovatyvią pilietiškumą ir tautiškumą ugdančią edukacinę programą „Iš praeities tavo sūnūs…”.

Programa skirta mokyklų ir gimnazijų mokiniaims nuo 7 iki 18 metų. Projekte dalyvauja Biržų „Saulės” gimnazija, bei kaimyninės Latvijos moksleiviai. Panevėžio rajono Piniavos bendruomenė ir joje esančio Piniavos darželio-mokyklos vaikai, Panevėžio miesto Rožyno bendruomenė ir joje gyvenantys įvairių miesto mokyklų ir gimnazijų mokiniai, Pasvalio rajono Joniškėlio bendruomenė ir joje esanti Joniškėlio gimnazija.

Programą sudaro Istorinės ir literatūrinės medžiagos apie bendruomenes rinkimas, sisteminimas, apibendrinimas, teritorinėje bendruomenėje esančio istorinio objekto, susijusio su renkama medžiaga ir rengiamu radijo spektakliu, lankymas ir ekskursija jame bei radijo spektaklio scenarijaus parengimas ir parašymas, reportažai (radijo laidos) UAB „Radijo pulsas” ir spektaklių transliavimas radijo eteryje, foto medžiagos, mokinių piešinių Sausio 13-osios tematika ir reikšmingų bendruomenėse įvykių bei datų tema rinkimas.

Pagrindinis programos tikslas – įdiegti inovatyvų metodą, kurį taikant, gilinti ugdymo proceso metu gautas istorijos, lietuvių literatūros ir kitas žinias, skatinti vaikų ir jaunimo pilietiškumą ir bendradarbiavimą su visa bendruomene, teikiančia visokeriopą pagalbą pilietiškai aktyviai Lietuvos jaunajai kartai.

Pagrindiniai uždaviniai – Radijo pagalba skleisti faktus apie vietinių teritorinių bendruomenių istoriją, iškilias asmenybes, Lietuvos kovą už nepriklausomybę, Lietuvos tremties 70-metį, pateikiant specialiose laidose vaikų ir jaunimo surinktą teritorinių bendruomenių istorinę, kraštotyros muziejuose sukauptą medžiagą. Stiprinti ir skatinti kartų ryšį, puoselėti šeimos vertybes, apjungiant įvairias kartas, renkant medžiagą ir transliuojant pagal ją parengtus spektaklius, laidas, susitikimus su įdomiais žmonėmis, aktyvinti Lietuvos jaunąją kartą, taikant saviraiška pagrįstą ugdymo ir žinių įtvirtinimo būdą bei užtikrinti taikomų metodų sklaidą ir platų informacijos pateikimą per radiją, socialinių partnerių interneto svetainėse bei kitose viešinimo priemonėse.

Žurnalistas Audrius Rudys

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.