Press "Enter" to skip to content

Šiluma kaulų nelaužo? Atviras mūsų skaitytojo laiškas

„Norėčiau kažkaip pagvildenti Joniškėliečiams aktualią temą apie šildymo sezono kainas Joniškėlio ir kitų aplinkinių miestelių kainų skirtumą. Joniškėlis yra kažkoks išskirtinis ,tarsi bananų respublikos miestas, kur sąskaitos už daugiabučių šildymą, lyginant su kitų miestų Pasvalio, Panevėžio, bene didžiausios. O kuom mes esame kitokie? Tuom, kad „Panevėžio energija” aptarnaujanti mūsų Joniškėlio miestelio katilines iš mūsų ima mokesčius, kaip ,kad kūrentų gamtinių dujų kainomis. O kurena šlapiomis malkomis. Palyginimui pateiksiu kainų skirtumus:
Joniškėlyje už 2 kambarių būtą, maždaug 40 kv.m.apšildomo ploto, lapkričio mėn. sąskaitos siekė 250 lt.; 3 kambarių butas(60 kv.m.) – iki 300 lt., nors lauke visą mėn. buvo pliusinė oro temperatūra.
Už panašų senos statybos nerenovuotame name Pasvalio, Panevėžio miestuose sąskaitos 2 kambarių butuose(iki 60 kv.m.)už šildymą kainuoja vos 180-200 lt.
Taip pat pernykčiu šildymo sezonu šalčiausiu metu Joniškėlyje sąskaitos siekė Po 10 lt/kv.m.,Kai Pasvalyje, Panevėžyje – iki 5-6 lt/kv.m.
Kai tokios nerialiai didelės šildymo kainos, kyla klausimas pagal kokius kriterijus tai nustatoma. Ir kodėl tokie kainų skirtumai Joniškėlyje, lyginant su Pasvaliu. Rajonas tas pats, šilumos tiekėjas irgi tas pats. Butuose kambarių temperatūra nėra didelė,bet Kai ateina sąskaitos už šildymą,nebe aišku Tampa už ką tiek daug mokėti.
Įdomu būtų su joniškėliečiais padiskutuoti šia tema,kurie yra priklausomi nuo šilumininkų monopolijos. Gal būtų galimybė gyventojų interesų dėka, kažkaip sumažinti tokias šilumos kainas.“

Petriuks

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.