- Į prisvilusį pieną įberkime truputi druskos ir ataušinkime. Tada jis bus skanesnis.
- Išbėgusį ant viryklės pieną pabarstykime druska; tada išnyks svilėsių kvapas.
- Sūdytame vandenyje verdami kiaušiniai netrūkinėja ir lengvai lupasi.
- Kad įkaitinti riebalai netikštų iš keptuvės, iš anksto ją pabarstykime druska.
- Jeigu kopūsto gūžę arba šviežius grybus palaikysime sūdytame vandenyje, tai iš jų išlįs smulkūs kenkėjai.
- Pridegusio puodo dugną pabarstykime druska ir palaikykime keletą valandų, tada lengvai išvalysime.
- Į drėgną druską galima įberti truputį bulvių krakmolo. Nedidelė jo dalis nepakeis druskos skonio ir spalvos.
- Jeigu sausa druska pavalysime peilį, kuriuo pjovėme žuvį ar svogūną, kvapas išnyks.
- Atšipusį peilį lengviau išgaląsime, pirma jo ašmenis palaikę silpname druskos tirpale.
- Su žiupsneliu druskos greitai išplaksime kiaušinio baltymus, pagerinsime šokolado ir tortams skirto kremo skonį, apsaugosime pieną nuo rūgimo.
- Garstyčios stiklainyje ilgiau bus šviežios, jei įbersite žiupsnelį druskos.
O kam Jūs naudojate druską?
Komentuoti su „Facebook “
Be First to Comment