Press "Enter" to skip to content

Druska. Druska? Druska!

  • Į prisvilusį pieną įberkime truputi druskos ir ataušinkime. Tada jis bus skanesnis.
  • Išbėgusį ant viryklės pieną pabarstykime druska; tada išnyks svilėsių kvapas.
  • Sūdytame vandenyje verdami kiaušiniai netrūkinėja ir lengvai lupasi.
  • Kad įkaitinti riebalai netikštų iš keptuvės, iš anksto ją pabarstykime druska.
  • Jeigu kopūsto gūžę arba šviežius grybus palaikysime sūdytame vandenyje, tai iš jų išlįs smulkūs kenkėjai.
  • Pridegusio puodo dugną pabarstykime druska ir palaikykime keletą valandų, tada lengvai išvalysime.
  • Į drėgną druską galima įberti truputį bulvių krakmolo. Nedidelė jo dalis nepakeis druskos skonio ir spalvos.
  • Jeigu sausa druska pavalysime peilį, kuriuo pjovėme žuvį ar svogūną, kvapas išnyks.
  • Atšipusį peilį lengviau išgaląsime, pirma jo ašmenis palaikę silpname druskos tirpale.
  • Su žiupsneliu druskos greitai išplaksime kiaušinio baltymus, pagerinsime šokolado ir tortams skirto kremo skonį, apsaugosime pieną nuo rūgimo.
  • Garstyčios stiklainyje ilgiau bus šviežios, jei įbersite žiupsnelį druskos.

O kam Jūs naudojate druską?

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.