Press "Enter" to skip to content

Įteikta Petro Vileišio vardo nominacija

Kovo 9 d. Joniškėlio gimnazijoje vyko iškilmingas  Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo minėjimas. Renginio metu gimnazistei Zitai Pakštaitytei buvo įteikta  Lietuvos pramonininkų konfederacijos įsteigta Petro Vileišio vardo nominacija.

Šventė prasidėjo improvizuota istorijos mokytojo Viktoro Stanislovaičio pamoka apie Lietuvą, Laisvę ir Vileišius.

Nominacijos įteikimo ceremoniją vedęs Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Mykolas Aleliūnas pasveikino visus su kovo 11. Į susirinkusius jis  kreipėsi: „Mes visi neatėjome iš niekur, mes visi atsiremiame į praeities pamatus, kuriuos klojo mūsų protėviai. Aš esu Karpių baudžiauninkų ainis. Aš atėjau iš gilios mūsų tautos praeities, kurią kūrė mūsų protėviai.Ten mūsų stiprybės šaltinis.“

Svečias pabrėžė, jog labai dažnai nepelnytai pamirštami  Vileišių šeimos nuopelnai Lietuvai.  Tai ir paskatino įkurti garsiausio iš brolių – Petro Vileišio vardo nominacija geriausiems metų politikams, verslininkams, studentams ir moksleiviams.

„Kiekvienais metais,,pagerbdami laureatus, mes primename Vileišius, to meto Lietuvos istorijos raidą. Tai verčia žmonės susimąstyti, kas mes esame šiandien, iš kur mes ir kur einame“, – kalbėjo Mykolas Aleliūnas.

Svečias Zitai įteikė ką tik išleistą Kovo 11-osios akto signataro Bronislovo Lubio sumanytą ir finansuotą knygą „Lietuvos Respublikos Steigiamojo Seimo ir Atkuriamojo Seimo nariai: glaustos biografijos”, kurią pasirašė Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas, signataras Eugenijus Petrovas ir signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė.

 Ceremonijoje dalyvavęs profesorius Jonas Aničas padovanojo knygą – Petro Vileišio rinktinius raštus.

Mykolas Aleliūnas Zitai įteikė Dailės akademijoje pagamintą skulptūrinį Petro Vileišio portretą bei nominacijos sertifikatą, kuriame pažymima, kad apdovanojimas atitenka žmogui už „… labai gerą mokymąsi, pastangas savyje ugdyti verslumo mąstyseną, dėmesį Lietuvos istorijos paveldui, pilietinės pareigos bei atsakomybės supratimą, aktyvią visuomeninę veiklą…“. Gimnazistei taip pat atiteko 1500 litų premija.

Pramonininkų konfederacijos atstovas nuoširdžiai dėkojo laureatės mamai, Pasvalio žemėtvarkos skyriaus vadovei Genovaitei Pakštaitienei už pasiaukojimą kuriant savo vaikų ateitį. Prie šių sveikinimų prisidėjo ir Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas bei gimnazijos direktorius Almantas Kanapeckas.

Susirinkusius pralinksmino, o Z. Pakštaitytę nustebino draugų sukurtas filmukas. Iš ekrano prabilę bendramoksliai ir pedagogai pasakojo apie nuostabų jauną žmogų, gyvenantį šalia jų.

Ceremonijoje kalbėjusi lietuvių kalbos mokytoja Laima Vaitkevičienė pabrėžė, jog iš kitų Zita išsiskiria savo tvirta nuomone ir gebėjimu į pasaulį žvelgti kritišku žvilgsniu:

„… Tu moki atmesti tai, kas tau nepriimtina, į viską žvelgti kritiškai. Tai kuriančio žmogaus požymis. Tu nepieši paveikslų, tikiu, kad niekada nerašysi romanų, bet tu esi tas žmogus, kuris kuria savo gyvenimą. […]Tu nesi ta  mananti,  kad tie,kurie gyvena dideliuose miestuose ir aukštuose namuose, yra didesni ir aukštesni už mus. Todėl mes tave ir mylim.“

Susirinkusiems svečiams, mokytojams bei draugams, mamai, visiems,  kuriantiems ją kaip žmogų, dėkojo Zita Pakštaitytė.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.