Press "Enter" to skip to content

“Storėk legvai”

Legendinis sesių Lauros ir Gretės Volungevičiūčiu pyragas kuris Amžiaus užgavėnių metu vykusiame skaniausio pyrago konkurse tapo nugalėtoju.

Biskvitui reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 300 g miltų
  • 5 šaukštų kakavos
  • 2 šaukštelių sodos
  • 400 g grietinės
  • Stiklinės smulkintų graikinių riešutų

Kremui:

  • 300 g sviesto
  • Pusės stiklinės stiprios kavos
  • 600 g sutirštinto pieno „Rududu“

Sirupui:

  •  stiklinės vidutinio stiprumo kavos
  • 1 arb. šaukštelio cukraus
  • Šlakelio brendžio ar konjako

 

Sodą išmaišykite 2 šaukštuose grietinės. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi. Likusią grietinę sumaišykite su kakava, sukrėskite į kiaušinių masę, suberkite miltus, suberkite susmulkintus riešutus, supilkite grietinėje išmaišytą sodą, gerai išmaišykite.

Padalykite tešlą į dvi dalis. Dalį tešlos sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą apskritą 25 cm skersmens skardą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoję iki 180 C temperatūros, apie 15 min. Taip pat iškepkite ir antrą biskvitą. Juos atvėsinkite, perpjaukite pusiau, kad turėtumėte 4 biskvito papločius.

Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su „Rududu“, lėtai maišydami supilkite paruoštą kavą. Biskvito lakštą dėkite į torto formą, apšlakstykite sirupu, užtepkite kremo, tolygiai paskirstykite. Taip pat ant viršaus sudėkite likusius lakštus. Viršutinį lakštą plonai aptepkite kremu, papuoškite smulkintais riešutais, šokoladu ar kavos pupelėmis. Tortą palikite šaldytuve per naktį.

Skanaus !

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.