Press "Enter" to skip to content

Vieni aktyviausių „Langas į ateitį“ kursų dalyviai rinkosi Pasvalio rajono bibliotekoje

Susumavus daugiau nei metus trukusių „Langas į ateitį“ organizuotų nemokamų kompiuterinio raštingumo kursų rezultatus paaiškėjo, kad uoliausiai į bibliotekose organizuotus kursus suskubo Pasvalio rajono gyventojai, plūste plūdę į Pasvalio rajono Mariaus Katiliškio viešąją biblioteką bei jos filialus kaimiškose vietovėse.

Iš viso žinių visuomenės plėtrą skatinančios organizacijos „Langas į ateitį“ organizuotus kompiuterinio raštingumo kursus baigė 16 tūkstančių Lietuvos gyventojų. Pasvalio bibliotekoje bei 18-oje jos kaimo vietovių filialų į  mokymus surinktos net 69 panorusių mokytis grupės, jose mokėsi daugiau nei 360 Pasvalio rajono gyventojų.

Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Joniškėlio filialo bibliotekininkė Rima Namikienė, skaičiusi gyventojams kompiuterinio raštingumo paskaitas ir mokiusi juos naudotis elektroninėmis paslaugomis, pasakojo, kad kviesdami miestelio žmones į mokymus bibliotekininkai juos užkalbindavo net gatvėje.

„Norėjome, kad ne tik besilankantys bibliotekoje, bet ir visi kiti miestelėnai sužinotų apie galimybę nemokamai susipažinti su informacinėmis technologijomis, todėl visaip juos drąsinome, raginome bent pamėginti ir ateiti į pirmąją paskaitą. Atėjusieji iš pradžių buvo nedrąsūs, nepasitikėjo savo jėgomis, tačiau greitai visi suprato, kad kompiuteris yra ne priešas, o draugas ir pagalbininkas“, – sakė lektorė R. Namikienė.

Bibliotekininkės teigimu, labiausiai pasvališkiai domėjosi bendrauti su artimaisiais galimybę suteikiančiomis programomis, elektroniniu paštu. Gyventojus pradžiugino ir galimybė internetu registruotis pas gydytojus, sumokėti mokesčius. „Kai kuriems kursus baigusiems gyventojams vaikai, gyvendami kitame mieste ar užsienyje dovanų nupirko kompiuterius, įvedė internetą – dabar jie gali dažniau susirašyti, apsikeisti nuotraukomis. Džiugu, kad informacinės technologijos žmones suartina, suteikia jiems daugiau pasirinkimo ir bendravimo laisvės“, – kalbėjo R. Namikienė.

Mokytis kompiuterinio raštingumo „Langas į ateitį“ labiausiai kvietė socialiai pažeidžiamas grupes: darbo ieškančius asmenis, kaimo vietovių gyventojus ir neįgaliuosius. Organizacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė džiaugiasi, kad tikslines grupes pavyko pasiekti: gyventojų įgytos žinios pravers jiems kasdieniame gyvenime, ieškant darbo, bendraujant su artimaisiais ir netgi pramogaujant.

Projektas „Lietuvos e. piliečiui – paslaugos internete“ finansuojamas Europos socialinio fondo  lėšomis. Kviečiant gyventojus į mokymus „Langas į ateitį“ bendradarbiavo su socialiniais partneriais: Lietuvos darbo birža, Lietuvos neįgaliųjų draugija, Lietuvos viešosiomis bibliotekomis.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.