Press "Enter" to skip to content

Šokoladinis marmurinis kiaušinis

Puikus velykinis receptas kuriuo su mumis pasidalino joniškėlietė Darija Maslenikovienė.

Reikės:
1. Plastikinių kiaušinio formos indelių nuo „Kinder” kiaušinių, arba kitokių…
2. Po saują įvairių riešutų, džiovintų vaisių (aš naudojau lazdyno, migdolų riešutus ir dėl rūgštelės džiovintas spanguoles)
3. 100g juodo šokolado
4. 50g balto šokolado
(galima dar naudoti ir pienišką šokoladą. Tada kiaušinis bus dar margesnis.)

 

Eiga:
1. Indeliuose atskirai ištirpdau šokoladą. 100g juodojo ir 50g baltojo man užteko 5 formelėms.


3 Tada į formelę pilu po šaukstelį juodo ir  balto šokolado.


4. Jį truputį pamaišau.


5. Įdedu kapotų lazdyno riešutų (galima ir sveikus dėti)


6. Tada beriu spanguoles


7. Ant viršaus kapotus migdolus.


8. Viską vėl užpilu ištirpusiu šokoladu.


9.Leidžiu kambario temperatūroje sustingti.


10. Kai šokoladas sukietėja, keliolikai minučių formeles reikia įdėti į šaldiklį, nes po to geriau išsiims.

11. Išėmus iš šaldiklio peilio galu truputį apvedu pagal šonus ir po to apvertus puselės lengvai išsiima.


12. Štai ir viskas. Tokiais kiaušiniais galima puošti šventinį stalą, arba gražiai įpakavus dovanoti artimiesiems

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.