Press "Enter" to skip to content

Žaidžiame teatrą

Kovo 27-ąją dieną minima šventė,  skirta teatrui pagerbti. Pasvalio rajono Švietimo ir sporto skyrius ta proga kasmet organizuoja   ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų ir  pradinių klasių mokinių teatro šventę “Teatro uždangą praskleidus”. Narteikių darželiui- mokyklai „Linelis“ šiame ranginyje atstovavo priešmokyklinės grupės auklėtiniai. Vaikučius vaidinimui paruošė grupės auklėtoja Danutė Smilgienė.

 Po pasirodymo Pasvalyje, Narteikių vaikai teatrą žaidė ir savo įstaigoje. Į salę besirenkančius žiūrovus prie durų pasitiko kasininkai. Mokiniai, darželio ikimokyklinukai ir šventėje dalyvavę svečiai-priešmokyklinukai iš Joniškelio skyriaus,  bilietus įsigijo nebrangiai-pakako nuoširdžios šypsenos. O suaugusieji oriai pirko  bilietus mokėdami po litą. Salėje susiradę pažymėtas vietas žiūrovai pamatė nuotaikingą spektaklį “Katinėlis ir gaidelis”. Smagu stebėti kaip gražiai vaidina mažieji aktoriai. Kiekvienas savo vaidmenį atliko su didele meile ir nuoširdumu.Visus žavėjo ir Medis, ir miško puošmenos Žibutės, ir skaitovė Saulė. Ką jau bekalbėti apie pagrindinius veikėjus- Katinėlį, Gaidelį ir suktąją Laputaitę. Kiekvieną veiksmą lydėjo nuotaikinga, auklėtojos parinkta  muzika.

Po aplodismentų pasakos veikėjams, į sceną buvo pakviesti ir “stilistai”.Kukliomis žibučių puokštėmis vaikai atsidėkojo mamytėms, kurios juos papuošė vaidinimui.

Džiaugiamės, kad šioje įstaigoje vaikai  mokomi ne tik piešti, klijuoti, sportuoti, žaisti , bet turi galimybę išreikšti save vaidindami ir savo gebėjimus parodyti kitiems. Sėkmės Jiems.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.