Press "Enter" to skip to content

„Būkim draugais“

Vos tik išsprogsta pirmieji medžių pumpurai, mūsų, jaunųjų šaulių bei jaunųjų policijos rėmėjų, veiduose atsiranda šypsenos. Ir ne todėl, kad pavasaris, ne todėl, kad artėja atostogos, o todėl, kad jau laikas ruoštis tradicija tapusiam prevenciniam renginiui „Būkim draugais“. Šie metai buvo ne išimtis.

Kiekvienais metais mes tobuliname šį renginį, kurį jau keletą metų organizuoja Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai, jaunieji policijos rėmėjai ir Šaulių sąjunga, siekdami skatinti mokinius bendradarbiauti su policijos pareigūnais, dalyvauti prevencinėje veikloje. Šis renginys puikus dar ir tuo, kad vaikai skatinami bendrauti, dirbti komandoje, nebijoti atskleisti savo sugebėjimus. Tačiau šie metai buvo dar įspūdingesni nei praeiti…

Saulėtą gražų rytą visi sugužėjome į Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnaziją. Renginyje dalyvavo ne tik Pasvalio rajono jaunieji policijos rėmėjai, jaunieji šauliai, bet ir Biržų „Atžalyno“ vidurinės mokyklos, Rokiškio rajono Pandėlio gimnazijos mokiniai, Lietuvos šaulių sąjungos Panevėžio 6-osios kuopos jaunieji šauliai. Susirinkusius sveikino Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos direktorius Almantas Kanapeckas, Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Stokienė, Lietuvos šaulių sąjungos Panevėžio apskrities 5-osios rinktinės vadas Vladas Petkevičius.

Kadangi oras buvo puikus, po oficialios dalies visi išėjo į lauką. Komandų dalyviai varžėsi kroso, šaudymo, vasaros biatlono, krepšinio 3×3 ir orientavimosi rungtyse. Visą dieną jaunimas buvo užimtas, o dar žinia, kad geriausiai pasirodžiusieji bus atrinkti ir kviečiami atstovauti Panevėžio šaulių rinktinei Klaipėdoje vyksiančiame renginyje „Šaulių sąjungos vasaros žaidynės“ – neleido pavargti. Vieniems rungtys buvo įprastas laisvalaikio leidimas, kitiems – pirmą kartą teko į rankas paimti pneumatinį ginklą. O dalyviai, kurie buvo vyresni nei 15-os metų, turėjo galimybę važiuoti į Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklą pašaudyti iš mažo kalibro (MK) ginklo. Kol dalyviai rungtyniavo, šauliai virė šaulišką gardžią košę.

Pamažu dieną pakeitė vakaras. Po sportiškos dienos dalyviai susirinko gimnazijos aktų salėje. Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai visoms komandos įteikė padėkos raštus ir atminimo dovanėles, didelį tortą. Už pagalbą policijai ir aktyvų dalyvavimą policijos rėmėjų veikloje padėkos raštas įteiktas gimnazijos mokytojui Sigitui Ilgučiui.

Bet gardžia koše bei desertu diena dar nesibaigė. Vyko diskoteka, o po jos – naktinė ekskursija po Igno Karpio dvarą, kuriai vadovavo Viktoras Stanislovaitis. Ar dėl to, kad dvaras apipintas įvairiausiomis legendomis, ar dėl to, kad toji naktis – Valpurgijos, visas jaunimas buvo lyg užburtas. Atrodė keista, kaip žmonės, dieną trykštantys energija, vakare gali taip susidomėję klausytis ekskursijos vadovo.

Džiaugiamės išgirdę šio nuostabaus renginio atsiliepimus. Širdį džiugina žodžiai, kad diena nepraėjo veltui. Tikimės, kad šis renginys ir toliau skatins jaunimą būti draugais.

Šaulė Indrė Ilgutytė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.