Press "Enter" to skip to content

Atsipūskite Koso saloje

Artėja vasara, todėl pats laikas pradėti planuoti vasaros atostogas. Jei ketinate atostogauti užsienyje puikus pasirinkimas Graikija, o galbūt net viena iš jos salų. Vis labiau lietuvių mėgiama vieta – Koso sala (priklauso Graikijai) yra už 2000 kilometrų nuo Lietuvos, netoli Turkijos sienos. Taigi, ką vertėtų žinoti prieš vykstant atostogauti į Koso salą? Keletas svarbiausių faktų, kurie jums padės susidaryti nuomonę apie šią salą.

Klimatas. Jūrinis klimatas. Temperatūra vasarą 25-30 laipsnių šilumos. Žiemą temperatūra nukrenta iki 10 laipsnių. Vasaros sezonas trunka nuo gegužės iki spalio. Kritulių kiekis panašus į kritulių kiekį Vilniuje. Vandens temperatūra vasarą pakyla iki 26, žiemą nusileidžia iki 17 laipsnių šilumos.

Atvykimas. Į Koso salą galima nuskristi Ryanair oro linijomis iš Kauno. Artimiausi miestai, įsikūrę už 7 km nuo oro uosto, yra Kardamena ir Mastichari. Juos galima pasiekti autobusu už 3,2 euro. Autobusai važiuoja tik kelis kartus per dieną, maždaug nuo 8h ryto iki 20h vakaro.

Nakvynė. Kardamos viešbutis siūlo kambarius su vaizdu į jūrą ir paplūdimį už 15 minučių kelio pėsčiomis. Andavis viešbutis – įsikūręs miesto centre, netoli paplūdimio. Abiejuose nakvynės kaina nuo 13 eurų. Rekomenduojama neapsistoti viename viešbutyje, bet keliauti po visą salą, nes ji vos 40 km ilgio ir apie 10 km pločio.

Maistas. Restoranuose pavalgyti galima nuo 8-12 eurų. Žinoma, galima valgyti kavinėse ir užkandinėse, nors valgymo įstaigos labiau orientuotos į egzotikos ieškančius turistus.

Ką veikti. Visoje saloje yra daug istorinių vietų, o sala nedidelė, todėl geriausia yra keliauti per visą salą. Taip pat Kos sala tiks ir kitokias pramogas mėgstantiems turistams. Joje galima rasti klubų, barų, restoranuose galima paragauti įvairių šalių valgių, be to, salos naktinis gyvenimas yra gan intensyvus. Jei norėsite pamatyti dar daugiau, galite keliauti ir į kitas netoliese esančias salas, pavyzdžiui Nysiros – įspūdingą vulkaninės kilmės salą su krateriais ir fumarolėmis. Pramogų Kos saloje ir aplink ją netūksta, taigi tikrai rasite kaip praleisti laiką.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.