Press "Enter" to skip to content

Tinkami žaislai berniukams

Vienas didžiausių rūpesčių artėjant šventėms ar vaikų gimtadieniams yra kokią tinkamą dovaną jiems išrinkti. Berniukai mėgsta vienokius žaislus, o tuo tarpu mergaitės visai kitokius. Tačiau pirmiausiai prieš perkant dovaną reikėtų atsižvelgti į vaiko, kuriam bus skirta ši dovana, amžių. Iki vienerių metukų mažylius domina itin ryškūs ir garsus skleidžiantys žaislai, tačiau renkant dovanėlę tokio amžiaus mažyliui reikia būti itin atidiems. Žaislai neturi būti aštrūs ar stačiais kampais, kad neužgautų mažylio, be to medžiagos iš kurių jie pagaminti turi būti saugios naudojimui, nes dygstančių dantukų džiaugsmui ir norėjimui susipažinti su pasauliu mažyliai viską bando suprasti žaislą paragavę burna.

Dar viena mėgstama dovana ir nesvarbu kokiam vaikų amžiui yra pliušiniai minkšti žaislai. Reikia sutikti, kad jie iš tiesų yra labai gražūs ir viliojantys, nes vaizduoja mažus naminius ir laukinius gyvūnėlius, tačiau po šia nepriekaištinga išvaizda slepiasi ir nemažai minusų. Prieš perkant tokį žaislą reikia patikrinti ar jis nesišeria, ar lengvai neišsipeša pliušo pūkai. Jei suėmę žaislą tarp pirštų pastebite, kad rankose liko spalvoti kuokštai siūlų, geriau nerizikuokite ir tokio žaislo nedovanokite mažam vaikui. Niekam nėra paslaptis tai, kad vaikai ir tokius žaislus bandys paragauti, o tai gali labai pakenkti, nes atsiranda rizika mažyliui užspringti. O kokius žaislus mėgsta ūgtelėję ir jau mokyklą lankantys berniukai?

Visi turbūt puikiai žino dainą apie berniukus, kurie svajojo tapti lakūnais, o ir vaikystėje visi esame iš popieriaus išlankstę mažus lėktuvėlius. Taigi šiltuoju metų laiku didžiosiose miestų aikštėse ir namais dar neužstatytose pievose galima išvysti vis daugiau žmonių, kurie savo laisvą laiką leidžia į orą skraidindami mažus lėktuvėlius. Atrodo, kad žaislai asocijuojasi tik su vaikais. Tačiau nevertėtų apsirikti! Radijo bangomis valdomi lėktuvai kartais yra labai rimtas suaugusiųjų užsiėmimas. Be abejo su šiais žaislais mėgsta žaisti ir mažieji, tačiau kai kuriems lėktuvams žodis „žaislai“ visiškai netinka.

radijo bangomis valdomi lėktuvai

Dėl valdymo sudėtingumo ir dažniausiai nemažos kainos tokio tipo radijo bangomis valdomi lėktuvai yra išskirtinai mėgėjų ir kartais net skrydžio valdymo fanatikų užsiėmimas. Norint iškelti tokį lėktuvą į dangų nepakanka vien paspausti kelis mygtukus, reikia bent šiek tiek išmanyti aerodinamikos dėsnius, stebėti orus bei vėjo kryptį bei žaibiškai reaguoti į menkiausius pasikeitimus, nes kitu atveju nemažus pinigus kainavęs modelis gali kristi stačiai į žemę ir pažirti į šimtus nebesumontuojamų dalių. Taigi jei jaučiate trauką tokiam užsiėmimui, turbūt reikėtų iš anksto pasikalbėti su jau patyrusiu pažemių pilotu ir pasiteirauti jo nuomonės ir patarimų nuo ko pradėti savo pomėgio realizavimą.

Tačiau jei tik norite gražia dovana pradžiuginti savo atžalas, visai nereikia žvalgytis tarp tūkstančius kainuojančių modelių, nes yra daug paprastesnių ir lengviau valdomų lėktuvų. Šie žaislai kainuoja žymiai pigiau ir tam tikrai neteks išleisti skalbimo mašinos kainą atitinkančios sumos. Šie radijo bangomis valdomi lėktuvai gali būti iš tiesų puiki dovana gimtadienio ar didžiųjų švenčių proga, kuri tikrai ne tik pradžiugins Jūsų atžalą, bet ir suteiks neįkainojamų įspūdžių.

Pirkdami žaislus retai susimąstome, kad vaikams jie nėra vien plastmasės ir detalių rinkinys. Vaikai ypatingus ir pačius mieliausius ar įspūdingiausius žaislus prisimena net visą savo gyvenimą. Kartais tokie žaislai yra išsaugomi net būsimoms kartoms. Žaislai vaikų fantazijose tarsi atgyja, todėl geriau turėti mažiau vertingų, tačiau lavinančių vaiko asmenybę žaislų, nei pilnai prikrautas dėžes nenaudojamų, numestų ir nereikalingų žaislų.

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. zaislai berniukui zaislai berniukui 25 birželio, 2021

    Superiniai žaislai yra visokie konstruktoriai, grąžtų rinkiniai, ir nustebsit – medinės virtuvėlės. Maniškais taip ten viską „kepa” ir mane „vaišina”, kad gražu pažiūrėt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.