1 l vandens
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai druskos
100g acto
4 šaukštai garstyčių iš indelio
Agurkus sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu marinatu ir pakaitinti 15-20min., mažesnius-mažiau. Aš dedu į trilitrinius, todėl kaitinti nemėgstu. Paprasčiausiai užpilu ir nupilu 2 kartus paprastu verdančiu vandeniu, o trečią kartą-jau marinatu ir užsuku. Užkloju šiltai ir palieku per naktį. Galutinis rezultatas tas pats 🙂
Originaliame recepte papildomai dėti česnakų, pipirų, lapų ar dar ko nors nereikia, bet aš kartais įdedu kelis kvepiančių pipirų grūdelius, arba česnako, arba krapų su vyšnių lapais. Manau, skonis nuo to nesuprastėja. Tikiuosi, šie agurkėliai ir jums patiks. Skanaus
Darija Maslenikovienė
O koks Jūsų mėgstamas agurkų konservavimo būdas?
Be First to Comment