Press "Enter" to skip to content

Artėjant Kalėdoms…

Su kiekviena diena lieka vis mažiau laiko pasirūpinti jaukia kalėdine namų nuotaika ir šauniomis dovanomis. Juk visi puikiai žinome, kad geriausios šventės yra tos, per kurias dalinamasi dovanomis ir kvepia gardžių šventinių pyragų pynės. Ypatingai gerai tai žino patys mažiausieji namų šeimininkai. Taip, nenumaldomai artėja Kalėdos. Nors už lango dar nėra didžiausio šių švenčių palydovo – sniego, tačiau kartais stebuklai įvyksta būtent šventą Kalėdų rytą. Tačiau pats didžiausias šios dienos stebuklas yra dovanos ir į jas sudėtas rūpestis bei meilė savo artimiesiems. Juk kokios šventės be nežinomybės paslaptį saugančių ir po žaliaskare eglute sudėtų spalvotų dovanėlių? Taigi jei jau mintyse kirba klausimai ką dovanoti tėčiui ar mamai, skaitykite toliau.

Savo artimiesiems dovaną išrinkti žymiai lengviau, juk juos mes pažįstame ir žinome jų norus, svajones ar tiesiog poreikius. Apsižvalgykite akyliau, gal visai nusidėvėjęs mamos rankinukas ar nebemadingas tėčio šalikas. O gal sesė vis pasvajoja apie naują šaunią knygą? Brolis mėgsta suktis virtuvėje? Jokios problemos! Knygyne galima rasti tikrai šaunių knygų dovanoms. Tačiau ką daryti jei ta prekybos vieta visai netinka pagal jūsų kalėdinės dovanos sąrašą? Tuomet teks intensyviau pasukti galvą. Galbūt jūsų artimuosius nustebintų sentimentali ir romantiška dovana? Kas tai galėtų būti? Gal rėmeliai nuotraukoms, o gal visas šeimos ir smagiausių nuotykių albumas, kuriame eilės tvarka bus surikiuotos gražiausi vasaros atsiminimai, pirmosios maudynės, atostogos prie jūros ar kiti linksmi ir smagūs nuotykiai. Tačiau šiek tiek nutolome. Rėmeliai gali būti tikrai šaunia dovana tiems, kurie mėgsta ne tik fotografuotis, bet ir rėminti gražiausius savo atvaizdus.

Kalėdinės dovanos paieška tikrai rimtas ir atsakingas darbas, kuriam reikia šiek tiek pasiruošti iš anksto. Kad finansine prasme gruodžio mėnuo netaptų skurdžiausiu mėnesiu visuose metuose, pinigų šiam tikslui pradėkite skirti likus bent keliems mėnesiams iki Kalėdų. Susidarykite dovanų sąrašą, apsvarstykite įvairius dovanų variantus ir užsirašykite visas geriausias sumanytas idėjas.

Dar vienas šaunus dovanos variantas yra rankdarbiai. Kvepalų savo rankomis gal ir nepagaminsite, tačiau šaliką geriausiam draugui ar draugei tikrai numegsite. O gal mokate velti, siuvinėti, galų gale piešti? Kalėdų proga visus savo draugus galite nustebinti sukurdami savo kalėdinį atviruką. Šiam tikslui galite naudoti įvairias piešimo technikas, tokias kaip akvarelė ar tiesiog spalvotos kreidelės. Juk svarbiausia ne tai kaip tiksliai štrichuotos bus linijos, bet jūsų originalus ir prasmingas sumanymas. Tokių kalėdinių atvirukų – dovanų idėjų gali pažerti visagalis internetas, tačiau išmonės ir fantazijos proveržiui gali pasitarnauti spintoje savo eilės vis dar laukianti knyga, senas geras arba visiškai naujas ir kitoks filmas. Juk visiems taip nusibodo žiūrėti į tas pigiai ir dažnu atveju neskoningai atrodančias atvirutes. Daug mieliau sukurti kažką tokio savo, atrimo ir nepakartojamo. O dar smagiau bus tuomet kai kitoje atvirutės pusėje, bus įrašytas jūsų kaip kūrėjo, dizainerio ar maketuotojo vardas. Juk tai ne tik paglosto savimeilę, bet ir parodo pasauliui, koks yra jūsų vidinis pasaulis. Taigi jeigu norite nustebinti ne tik save, bet ir supažindinti savo pasaulėžiūrą su artimiausiais draugais – pirmyn! Griebkite mėgstamas piešimo priemones ir įgyvendinkite savo pasaulio svajones.

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.