Press "Enter" to skip to content

Joniškėliečiai: Ričardas Strumskys

Šį nuoširdų, inteligentišką bei puikų humoro jausmą turintį žmogų pažįsta ko gero visi mūsų krašto žmonės namuose auginantys didesnį ar mažesnį keturkojį gyvį. Ričardas Strumskys – jau daugiau nei dvidešimt metų dirba veterinaru. Gimė ir augo Salose – nedideliame Rytų Aukštaitijos miestelyje (Rokiškio r.) įsikūrusiame didžiausioje Lietuvos ežero saloje (Dviragio ežere). Jei kam įdomu, tai šios salos forma primena Lietuvos kontūrus.

-Mano atsiradimas Joniškėlyje savotiška likimo išdaiga. Kažkada, prieš daug metų, po technikumo baigimo, mano mama buvo paskirta į Joniškėlį, bet, susiklosčius aplinkybėms, įsikūrė Salose. Aš, baigęs Lietuvos veterinarijos akademiją buvau paskirtas į Salas, bet 1989 liepos mėnesį atsikėliau į Joniškėlį. – šypsosi pašnekovas.

Iš pradžių dirbo tuometiniame Eksperimentiniame ūkyje, o nuo 1992 m. verčiasi privačia veterinarine praktika. Kartu su žmona Aušra augina tris vaikus. Vyriausioji Rasa, baigusi tarptautinio verslo ir marketingo studijas Vilniaus kolegijoje, apsigynė magistro laipsnį viename Švedijos universitete, kuriame šiuo metu ir dirba. Vidurinioji dukra Lina Dailės akademijos trečio kurso studentė, studijuojanti grafinį dizainą. Jaunėlis Vytautas – Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės  gimnazijos mokinys.

Ką Ričardui reiškia Joniškėlis?

-Kiek ta vieta kurioje gyveni yra gera ar bloga, priklauso tik nuo tavęs paties. Jei esi atviras – tai ir aplinka bus draugiška ir maloni tau. Man čia gera. Nors žmonės, palyginus su mano tėviške, uždaresnio charakterio, tačiau nėra blogi. Joniškėliečiai pareigingi ir nuoširdūs.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.