Press "Enter" to skip to content

Kas kuprinėje gyvena ???

Šių metų spalio mėnesį Joniškėlio gimnazijoje vyko kuprinių svėrimo akcija. Akcijos metu buvo sveriamos 5a klasės mokinių kuprinės ir siekiama išsiaikšinti – nešiojamų kuprinių svorį, kuprinės tipą ir kuprinės nešiojimo būdą, siekiant išvengti vaikų laikysenos sutrikimų dėl per didelio kuprinių svorio.

Įvairių šalių gydytojai 11–12 metų vaikams rekomenduoja nešti ne sunkesnę kaip 10 proc. savo svorio kuprinę, kuri turi būti su dviem diržais ir nešama taisyklingai užsidėjus ant pečių. Kasdieninis nešiojimas, sunkesnės kaip 15 proc. savo svorio kuprinės, gali būti traktuojamas kaip rizikos veiksnys, darantis įtaką moksleivio nugaros skausmams ar kitiems stuburo pakenkimams atsirasti.

Mokiniams buvo išdalinti lankstinukai apie jų kuprinės svorį su rekomendacijomis, kokia turėtų būti mokinio kuprinė: į mokyklą daiktus neštis tik mokyklinėje kuprinėje. Nešamos kuprinės apačia neturi būti žemiau moksleivio juosmens. Optimalus pilnos kuprinės svoris turėtų sudaryti ne daugiau kaip 10 proc. moksleivio kūno svorio. Didžiausias pilnos kuprinės svoris neturi viršyti 15 proc. moksleivio kūno svorio. Kuprinėje turi būti tik tą dieną reikalingi daiktai. Mokytojai turėtų aiškiai pasakyti, ką reikia atsinešti kitai pamokai. Nešant kuprinę, visada užsidėti diržus ant abiejų pečių, diržai turi būti nei per daug suveržti, nei per daug laisvi. Mokinių tėveliai turėtų atkreipti dėmesį į vaiko kuprinės turinį ir pakontroliuoti ką vaikas nešasi kiekvieną dieną.

KVIEČIU ABEJINGUS SUAUGUSIUOSIUS PANEŠIOTI KUPRINĘ, KURI SVERTŲ 15 PROC. JŲ KŪNO SVORIO.  JIE AKIMIRKSNIU SUPRASTŲ, KAD REIKIA IMTIS VEIKSMŲ VAIKŲ NEŠIOJAMŲ KUPRINIŲ SVORIUI SUMAŽINTI. (DR. SHELLEY GOODGOLD)

 

Komentuoti su „Facebook “

2 Comments

  1. vaikams vaikams 24 balandžio, 2022

    bet dabar jau po biškį ateina į protą mokyklos. dažniausiai visose yra spintelės, kur gali pasilikti pamokas ir nesitampyti, dažnai pratybas ir sąsiuvinius laiko tiesiog klasėse. džiaugiuosi. nors ir tų kuprinių yra visai neblogų, kurios paskirsto krūvį tolygiai ir nugaros nežaloja

  2. Tėvelis Tėvelis 10 spalio, 2019

    Nu va, kokia gera iniciatyva, Dažniau galėtų taip pasvert, gal padarytų kažkokias išvadas dėl knygų tampymosi namo, juokinga kai kuprinė didesnė už vaiką.. Vyresnėse klasėse iš viso 6-7 pamokų knygas reikia nešiotis, ar jie juokauja.. Gerai, kad yra kokybiškų kuprinių, kurios bent šiek tiek nuneša naštą nuo vaikų pečių. Mes pirkom savo dvyniam iš officeday.lt, visas išsimatavom, prikrovėm sąsiuvinių į vidų, žiūrėjom, kuris modelis geriausiai krūvį paskirsto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.