Press "Enter" to skip to content

Akcija “ Už švarią žemę ir tyrą vandenį “

Beveik dvi savaites  Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje vyko  projekto” Už švarią žemę ir tyrą vandenį” renginiai.  Viso projekto metu buvo siekiama kiek įmanoma daugiau įtraukti mokinių į įvairias projekto veiklas , skatinant saugoti aplinką .

Gimnazijoje buvo įgyvendinamos dvi projekto veiklos: vizualinių priemonių kūrimas ir edukacinė iniciatyva.

IIa(g) klasės mokiniai, vadovaujami mokytojų Ritos Karpavičienės  ir Ligitos Bieliauskienės, sukūrė edukacinę programėlę  pradinių klasių mokiniams “ Rūšiuok laisvai”.Jie ne tik aiškino mokiniams , kaip reikia rūšiuoti šiukšles, kodėl reikia jas rūšiuoti, bet ir padėjo jiems pasigaminti  rūšiavimui skirtas  skirtingas šiukšliadėžes.  Gimnazistai dėkoja 1b klasės mokytojai Redai Morkūnienei ir 4 klasės mokytojai Romai Kanapeckienei už pagalbą ,pravedant  edukacinę programėlę.

Gimnazistų paruošta programėlė peržengė  gimnazijos ribas. Nuoširdžiai dėkojame Joniškėlio darželio “Ąžuoliukas “ kolektyvui, sutikusiam bendradarbiauti  šioje akcijoje. Mokiniai pristatė savo programą priešmokyklinukų grupei.

7a klasės mokiniai pasirinko kalėdinę temą – ”EkoKalėdos”. Pravėrę gimnazijos duris – nenustebkite – foje puikuojasi ne įprasta eglutė, o eglė iš putų stirolo likučių. Ir žaisliukus,  ir kalėdinį interjerą septintokai kūrė vadovaujami Laisvutės Razmienės ir Jolantos Snicorienės. Panaudotas pakuotes ir kitas  antrines žaliavas nešė ir tempė didžiulis būrys mokinių ir mokytojai.Prie kūrybinio proceso galėjo prisidėti visi norintys – tai ir beveik visa septintoji ”B”, savanoriai iš dešimtos ”C”, ”B”, aštuntos ”A” ir aštuntos ”B”. Jaunieji entuziastai naudojo tik nebereikalingas pakuotes, tarą bei atraižas. Kad rimčiau susimąstytume apie besaikio vartojimo pasekmes, septintokai paruošė stendą – nenuginčijami faktai  liudija apie niokojančią vartojimo kultūrą.

Ilgai  ilgai galime kalbėti ir rašyti apie neatsakingą žmogaus veiklą ,bet geriausia tai padaryti. Mes pabandėme, o kuo prie aplinkos saugojimo gali prisidėti tu, gimnaziste?

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.