Press "Enter" to skip to content

Išvyka į Šiaulius

Lapkričio 27d. pagal projektą ,,Sportuojame visi, visur ir visada‘‘ gimnazijos mokiniams buvo organizuota išvyka į Šiaulius. Aplankyta Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) Aviacijos bazė, kurioje šiuo metu misiją atlieka ir  Baltijos valstybių oro erdvę saugo  Lietuvoje dislokuoti Čekijos Karinių oro pajėgų kariai. Mokiniai susipažino su Oro erdvės apsauga – vienviečiu naikintuvu F-4 „Phantom”. Galėjo netgi žvilgtelėti į naikintuvo vidų. Gaila, kad tą dieną buvo rūkas ir naikintuvai negalėjo pakilti į dangų. Aplankėme ir Zokniuose Šiaulių miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 3-iosios komandos saugomą, taisomą ir prižiūrimą unikalią Lietuvoje analogų neturinčią kolekciją, kurioje šiuo metu yra 14 neeksplotuojamų senovinių gaisrinių mašinų. Tarp muziejaus eksponatų dviejų vienodų nėra. Juos visus būtų galima susiskirstyti į dvi grupes – užsienietiškus (amerikiečių, vokiečių, švedų gamybos) ir rusiškus.

Išvyką baigėme Akropolyje. Čia mokiniai galėjo pačiuožinėti ant ledo, pažaisti boulingą, tai buvo netradicinė kūno kultūros pamoka. Mokiniai patyrė daug malonių įspūdžių, grįžo pakilia nuotaika ir gerai nusiteikę.

Šia išvyka buvo paskatintos 3 III klasės mokinės, kurios laimėjo prizines vietas, dalyvaudamos Antikos žaidynių žinių konkurse ir surinko daugiausiai taškų. Tai Simona Petruknaitė, Austėja Oniūnaitė ir Palma Sketerytė.

Projekto vadovė Danguolė Venckuvienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.