Press "Enter" to skip to content

Dantų balinimo būdai

balinimas dantysAtrodo, jog šiais laikais visi nori baltų, Holivudo aktorių šypsenų. Žinoma, perlų baltumo dantys – tai sveikatos ir jaunystės ženklas. Šiandien, kuomet mūsų visuomenė yra itin sąmoninga išvaizdos klausimais, pageltę ir demėti dantys informuoja, jog kažkas yra negerai.

Jei jau nusprendėte balinti dantis, žinokite, jog yra keletas būdų kaip tai padaryti. Taigi, kokie yra tie būdai bei jų privalumai ir trūkumai?

DANTŲ BALINIMAS LAZERIU

Tai yra pats brangiausias dantų balinimo būdas ir yra atliekamas profesionalaus odontologo kabinete. Iš pradžių dantistas užtepa balinimo gelio ant dantų. Tuomet, naudoja lazerį, kuris aktyvuoja kristalus, esančius gelyje. Šie kristalai sugeria lazerio energiją, tuomet skverbiasi į dantų emalį ir sumažina dantų geltoną spalvą.

Šios procedūros trukmė priklauso nuo to, kaip labai reikia balinti jūsų dantis. Jūs tikrai išvysite skirtumą jau po vieno karto tarp buvusios ir po procedūros esamos dantų spalvos. Vieniems tai didelis privalumas, o kitiems toks greitas rezultatas gali sukelti nepatogumų, aiškinantis draugams bei artimiesiems, kiek toks malonumas jiems kainavo.

BALINIMO PADĖKLAI

Šis būdas taipogi privalo būti prižiūrimas profesionalaus odontologo, nes jums reikės būtent jūsų dantims tinkamo įdėklo, kad jis atliktų savo funkciją. Kai gaunate šiuos įdėklus, visa kita gali būti atliekama namuose. Visa procedūra užtrunka apie dvi savaites, pilnam rezultatui pasiekti. Į įdėklus yra dedamas balinimo gelis ir įdėklai dedami ant dantų. Juos reikia laikyti apie 1-2 valandas kasdien. Balinimo padėklų rezultatas niekuo nenusileidžia balinimui lazeriu, beto, šis būdas yra žymiai pigesnis. Priešingai nei dantų balinimo juostelės (skaityti žemiau), balinimo padėklai suteikia pilnesnį balinimą visiems dantims , nes paskirsto gelį tolygiai.

BALINIMO JUOSTELĖS

Balinimo juostelės yra populiariausias dantų balinimo būdas namuose, nes šių juostelių galima įsigyti bet kurioje vaistinėje. Jos nėra brangios ir yra naudojamos žymiai paprasčiau negu balinimo padėklai, tačiau rezultatai žymiai mažesni. Ši procedūra gali užtrukti nuo savaitės iki mėnesio, priklausomai nuo to, kokių rezultatų jūs siekiate (t.y.: kokio baltumo dantų). Šios juostelės nepriglunda taip gerai, kaip padėklai, todėl gelis nepasiskirsto tolygiai ir nėra išbalinami visi tarpai. Ir visdėlto, šis būdas, kaip dantų balinimas namuose yra pigiausias ir veiksmingiausias.

BALINIMO PASTOS

Beveik visos dantų pastos ant savo pakuočių žada dantų baltumą iki tam tikro lygio. Yra pastų, skirtų būtent tam. Rezultatai toli gražu nėra garantuoti, nes ne kiekviena pasta savo sudėtyje turi balinimo medžiagų. Ir net jeigu turi, veiksmingas balinimas reikalauja balinimo medžiagas kontaktu su dantimis laikyti ilgesnį laiką, nei vieną kart išsivalyti dantis su šepetuku. Jei jūs rimtai svarstote balinti dantis, tačiau esate susirūpinęs dėl pinigų, praleiskite šį metodą ir geriau rinkitės balinimo juosteles.

 

Komentuoti su „Facebook “

2 Comments

  1. dantų pasta be fluoro dantų pasta be fluoro 25 birželio, 2021

    Jei balinti, tai tik pas profesionalus.. O toliau turi būti nuolatinė dantų valymo rutina su geromis pastomis be fluoro ir kitų kenkiančių medžiagų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.