Greta liūdnai pagarsėjusios meilės baltai mišrainei, mano gyvenime egzistuoja dar viena manija – pica. Štai jau keliolika metų kiekvieną penktadienį kepu savo šeimynai didelį kiekį šio skanėsto. Jei kada užsilenkčiau nuo kokios bjaurios ligos – kaltinkit italus.
Kadangi vakar buvo šimtadienis, tai picadienis persikėlė į šeštadienį. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo ir vietoj savo firminės tešlos, išbandžiau interneto platybėse rasta receptą. Juo mielai su Jumis ir dalinuosi. Dėmesio – produktų kiekis pritaikytas 5-6 vidutinio dydžio (30 cm. skersmens) picoms.
Taigi,mums reikės:
Tešlai:
500 ml pieno
1 pakelis sausų mielių
5 šaukšteliai cukraus
10 šaukštai augalinio aliejaus
4 kiaušiniai
1000 g miltų
Druskos – pagal skonį
Įdarui:
Pomidorų padažo
Skardinė konservuotų ananasų
200 g kumpio
200-300 g fermentinio sūrio
Gaminimas:
Į šiltą pieną suberkite mieles, cukrų. Išmaišykite ir laikykite šiltoje vietoje 10 min. Po to išplakite kiaušinius su druska, įmaišykite aliejų. Šią skystą masę sumaišykite su pieno ir mielių mišiniu. Gausis nelabai išvaizdi buzė…
Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Tešla neturi būti labai kieta.
Tešlą apie 30 min. kildiname šiltoje vietoje.
Tešlą iškočiojame iki 3-4 mm storio apvalaus blyno.
Patepame picos padą pomidorų padažu (asmeniškai aš naudoju Kėdainių pomidorų padažą su bazilikais.)
sudedame kumpio ir ananasų gabaliukus,
užbarstome sutarkuotu sūriu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus!
Be First to Comment