Press "Enter" to skip to content

Havajų pica – tai lengva !

Greta liūdnai pagarsėjusios meilės baltai mišrainei, mano gyvenime egzistuoja dar viena manija – pica.  Štai jau keliolika metų kiekvieną penktadienį kepu  savo šeimynai didelį  kiekį šio skanėsto. Jei kada užsilenkčiau nuo kokios bjaurios ligos – kaltinkit italus.

Kadangi vakar buvo šimtadienis, tai picadienis persikėlė į šeštadienį. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo ir vietoj savo firminės tešlos, išbandžiau interneto platybėse rasta receptą. Juo mielai su Jumis ir dalinuosi. Dėmesio – produktų kiekis pritaikytas 5-6 vidutinio dydžio (30 cm. skersmens) picoms.

Taigi,mums reikės:

Tešlai:

500 ml pieno

1 pakelis  sausų mielių

5 šaukšteliai cukraus

10 šaukštai augalinio aliejaus

4 kiaušiniai

1000 g miltų

Druskos – pagal skonį

 

Įdarui:

Pomidorų padažo

Skardinė konservuotų ananasų

200 g kumpio

200-300 g fermentinio sūrio

1

 

Gaminimas:

Į šiltą pieną suberkite mieles, cukrų. Išmaišykite ir laikykite šiltoje vietoje 10 min. Po to išplakite kiaušinius su druska, įmaišykite aliejų. Šią skystą masę sumaišykite su pieno ir mielių mišiniu. Gausis nelabai išvaizdi buzė…

2

Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Tešla neturi būti labai kieta.

3

Tešlą  apie 30 min. kildiname šiltoje vietoje.

Tešlą iškočiojame iki 3-4 mm storio apvalaus blyno.

4

Patepame picos padą pomidorų padažu (asmeniškai aš naudoju Kėdainių pomidorų padažą su bazilikais.)

5

sudedame kumpio ir ananasų gabaliukus,

6

7

8

užbarstome sutarkuotu sūriu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.

9

10

Skanaus!

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.