Press "Enter" to skip to content

Lietinių blynų tortas

brynu tortas

Blynams reikės:

200 g. miltų,
0,5 litro pieno,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepimui.

Įdarui reikės:

700 g. vištienos filė,
500 g. pievagrybių,
300 g.kokybiško lydyto sūrio
šaukšto grietinės,
100 g. sviesto,
2 saldžiųjų paprikų,
300 g. marinuotų pomidorų,
1 didelio svogūno,
žalio baziliko,
alyvuogių papuošimui,
Provanso prieskonių,
juodųjų pipirų,
maltų lauro lapų.
kario,
džiovintos aitriosios paprikos.
druskos.

Gaminimas:

Smulkiai supjaustyti vištieną, įdėti po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišyti ir palikti pastovėti bent pusvalandžiui. Iš duotųjų produktų iškepti nevisai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

Ant sviesto pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, suversti smulkintus pievagrybius ir pakepinti kartu apie 5 min.. Irgi ant sviesto apkepti vištieną. Tada ją sudėti į grybų masę. Dar suberti smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinti viską kol paprikos tampa minkštos. Tuomet sudėti grietinę, pomidorus (kelis pasilikti puošimui), įpjaustyti žalių baziliko lapelių, įdėti žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišyti ir dar kiek pakepinti.

Blynus po vieną dėti į formą, užtepti po sluoksnį įdaro, vis užtarkuoti nelabai storai lydytu sūriu.

Indą sandariai apvynioti folija ir kepti orkaitėje apie 20 – 40 min, priklausomai nuo to, kos indas, ir kokio storio tortas. Kai iškepa, reikia išimti tortą iš indo, visą aptarkuoti sūriu ir vėl trumpam įdėti į orkaitę. Papuošti. Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.