Press "Enter" to skip to content

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos sporto universitetu

www.pasvalys.lt

Vasario 27 d. Pasvalio rajono savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos sporto universitetu. Ją parašais patvirtino Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas ir Lietuvos sporto universiteto rektorius prof.habil.dr. Albertas Skurvydas.

Vadovai tikisi, kad jau šių metų rugsėjį Pasvalyje duris atvers Lietuvos sporto universiteto filialas, kuris įsikurs Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos patalpose. Bus rengiami sporto treneriai-mokytojai, o vėliau kinezeterapeutai ir kitų specialybių studentai. Studentams bus sudarytos sąlygos naudotis Pasvalio sporto mokyklos baze, kur galės treniruotis plaukikai, krepšininkai, rankininkai, lengvaatlečiai, boksininkai ir kitų sporto šakų atstovai. Kinezeterapeutų studijoms bus naudojama VšĮ Pasvalio ligoninės bazė. Tikimasi sulaukti studentų ne tik iš Pasvalio, bet ir visos Šiaurės Lietuvos.

Lietuvos sporto universitetas ir Pasvalio rajono savivaldybė taip pat kartu skatins sporto visiems bei sveikatinimo renginių plėtrą Pasvalio rajone. Organizuos ir ves paskaitas mokytojams, treneriams ir Pasvalio rajono gyventojams.

Lietuvos sporto universitetas įsipareigoja parengti studijų ir tęstinio mokymo programas, galimas vykdyti Pasvalyje, aprūpins žmogiškaisiais ištekliais ir studijų medžiaga, reikalinga studijų ir tęstinio mokymo programoms įgyvendinti, viešins studijų ir tęstinio mokymo programų įgyvendinimą ir galimybę studijuoti Pasvalyje įvairių renginių metu, informuos Savivaldybę apie rengiamas konferencijas, mokslinius tyrimus ir vykdomas studijas bendradarbiavimo srityse, aktualias Savivaldybei, sudarys sąlygas Savivaldybės specialistams kelti kvalifikaciją ir dalyvauti tęstiniuose mokymuose Lietuvos sporto universitete, vykdys kitus su Savivaldybe bendrus projektus.

Pasvalio rajono savivaldybė įsipareigoja suteikti patalpas teoriniams ir praktiniams užsiėmimams Pasvalyje, reikalingas studijų procesui užtikrinti, viešins informaciją apie galimybę studijuoti Pasvalyje savo švietimo ir kitose institucijose, informuos Lietuvos sporto universitetą apie organizuojamus renginius Savivaldybėje, esant galimybei, teisės aktų nustatyta tvarka, sudarys sąlygas studentams atlikti praktinius mokymus Savivaldybės įstaigose.

Iš Lietuvos sporto universiteto pusės už Sutarties vykdymą atsakingas prorektorius sporto reikalams Aleksas Stanislovaitis, iš Savivaldybės pusės – Savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Balčiūnas.

Pasvalio rajono savivaldybės taryba Pasvalio rajono savivaldybės ir Lietuvos sporto universiteto bendradarbiavimo sutarčiai pritarė 2013 m. vasario 20 d. sprendimu Nr. T1-37 „Dėl pritarimo bendradarbiavimo sutarčiai“.

Šaltinis: www.pasvalys.lt

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.