Press "Enter" to skip to content

Grįžta paukščiai, grįžta ir pavasaris!

Kovo 19 dieną Meškalaukio mokykloje vyko popietė „Pažink paukščius“. Mokiniai turėjo atspėti paukščių pavadinimus, pamėgdžioti juos ir teisingai nuspalvinti. Mokytoja paruošė įdomų kryžiažodį, kurį jaunieji gamtininkai,  besiginčydami vienas su kitu, išsprendė puikiai. Klausydami gamtos garsų įrašo, mokiniai spėliojo paukščių-atlikėjų pavadinimus ir suprato, kad juos galima atpažinti ne tik iš išvaizdos, bet ir iš čiulbėjimo.

Gerai nusiteikę ir lydimi inkilų meistro, vaikai iškeliavo į kaimo parką kabinti inkilų. Gamtos mylėtojas Saulius Grašys vaikams pasakojo, kad jo pagamintuose inkiluose yra ne kartą apsigyvenę paukšteliai. Atsidėkodami už pastogę, paukštukai  čiulba ulba įvairias melodijas…

Meškalaukietis Saulius kalbėjo, kad grįžę paukščiai vis sunkiau suranda tinkamas vietas perėti, o keldami inkilus, žmonės padeda sparnuočiams ne tik sėkmingai išperėti, bet ir užauginti jauniklius. Paukščiams nameliuose saugiau nei medžio drevėje ar skylėje, be to inkilai apsaugo mažylius nuo lietaus, vėjo ir šalčio.

Inkilų kabinime dalyvavę dalyviai tikisi, kad kaimo parke apsigyvens grįžę skrajūnai ir dovanos skambų savo balso čiulbėjimą.

Dėkojame inkilus pagaminusiam Sauliui Grašiui  už tai, kad kažkas pirmąkart rankose laikė inkilą, ir iškėlęs jį, padovanojo namelį paukštukui.

DSCF4042 DSCF4051 DSCF4056 DSCF4059 DSCF4062 DSCF4064 DSCF4067

Dalyvė Vaida

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.