Press "Enter" to skip to content

Moters dienai – nėrinių parodos atidarymas

DSCF4022

Gražią šventinę popietę meškalaukiečiai rinkosi į Moters dienos paminėjimą, kurį organizavo bibliotekininkė Genė Rakauskienė ir kultūros centro administratorė Vaida Šeškienė. Kadangi šie metai paskelbti gyventojų sveikatingumo stiprinimo metais, susirinkusieji išklausė paskaitą apie netradicinį gydymo metodą Folio diagnostiką, jo pagalbą žmogaus sveikatai ir gyvenimo kokybei gerinti, kurią skaitė kaunietė medikė. Tai paskaita iš renginių ciklo „Pažink ir ugdyk save“, kuriuos planuojama meškalaukiečiams organizuoti šiais metais. Susirinkusieji į paskaitą gydytojai turėjo nemažai klausimų, į kuriuos sulaukė nepagražintų atsakymų. Buvo ir anksčiau bendravusiu su gydytoja gyventojų, kurie patvirtino, kad jos nustatytos ligų prognozės ir nurodymai, ko žmogui vengti – pasitvirtino. Moterys galėjo sau pasidovanoti jau išbandytos AMWAY produkcijos savo grožiui, higienai palaikyti, buičiai švarinti.

Po paskaitos visi rinkosi Meškalaukio bibliotekoje, kur buvo pristatyta meškalaukietės Angelės Norvaišienės rankdarbių paroda. Su jos nertomis baltomis servetėlėmis bibliotekos lankytojai susipažino prieš tris metus veikusioje parodoje ir edukacinėje valandėlėje. Dabar susirinkusieji galėjo paganyti akis įvairių spalvų ir siūlų derinimo ir atlikimo technikos įvairovėje. Išnerti alyvų žiedai, ramunės, vandens lelijos, drugeliai – daug kruopštumo ir patirties  pareikalavę servetėlių  puošybos elementai. Paklausus, kas paskatino keisti servetėlių nėrimo stilių, Angelė atsakė, kad panoro kažko naujo, gražaus. Žiema – toks metas, kai lieka daug laisvo laiko. Vieni prisėda prie televizoriaus, kiti jį skiria skaitymui, kompiuteriui, bendravimui ar kitokiems pomėgiams, Angelė prisėda prie rankdarbių. Jos mėgstamas fotelis apstatytas krepšeliais. Viename –  mezgamas megztinis, kitame – raštuotos pirštinės, dar viename – įpusėtos megzti kojinės, dar kitame – kyšo toks švelnus  neriamos servetėlės ažūras. Anot darbštuolės, vienas rankdarbis pabosta, tada imasi kito. Daug rankdarbių moteris padovanoja, jais pradžiugindama jai brangius žmones.

Čia pat – ilgai lauktas pavasaris. Tada Angelė savo darbščias rankas skirs mėgiamiems gėlynams puoselėti, aplinkai puošti. „Taip įpratau, be darbo, be gėlių – negaliu, kažko trūksta ir gana“, – sakė savo sodybą kartu su vyru Aleksu puošianti moteris. Tad organizatorės Moters dienos proga ir nutarė parodyti savo kaimietės Moters vidinį grožį. Šią parodą bibliotekoje bus galima aplankyti iki balandžio vidurio. Parodos pristatyme gitara grojo meškalaukietė gimnazistė Greta Navickaitė.

Paganę akis servetėlių grožybėje, minėjimo dalyviai susirinko į salę prie bibliotekos. Čia prie susineštomis vaišėmis padengtų stalų meškalaukietis studentas Ovidijus Tinteris susirinkusias moteris apdovanojo gėlių žiedais, kuriuos pagamino administratorė Vaida su mergaitėmis. Čia moterys žiūrėjo skaidres su žymių žmonių mintimis ir palinkėjimais moterims, paganė akis nuostabių vaizdų ir muzikos dermėje, dalyvavo atrakcijose, rašė palinkėjimus meškalaukietėms, nepanorusioms atsiplėšti nuo savo kasdienybės nors Moters dieną. Moterys negailėjo plojimų Gretos gitara atliekamai muzikai.  Išragavę moterų pagamintus kulinarinius  skanėstus, pamiršę kasdienius rūpesčius, smagiai pabendravę ir pasikrovę teigiamų emocijų, su gera nuotaika skirstėmės pasitikti naujų gyvenimo skirtų iššūkių.

Genė Rakauskienė       

DSCF4017

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.