Press "Enter" to skip to content

Noras mokytis praturtina laisvalaikį

Čia pat Velykos, pati gražiausia pavasario šventė. Norisi susitvarkyti, išsišvarinti, išsipuošti namus, kad Kristaus prisikėlimo ir gamtos atgimimo šventę sutiktume šventiškai nusiteikę. Tad Meškalaukio „Bočių“ moterys, susirinkę bibliotekoje į eilinį savo skyriaus susirinkimą, aptarę reikalus, sulaukė viešnios – Lenos Brasienės, Kiemelių „Bočių“ skyriaus pirmininkės, kuri buvo žadėjusi pamokyti rankdarbių mėgėjas nerti nėrinius adata prancūziškuoju Frivolite būdu.

Pirmiausia ponia Lena  susirinkusias moteris nustebino, ant stalo iš dailaus maišelio pabėrusi savo laisvalaikio pomėgio naujieną – nertus karoliukų vėrinius. Įvairiausių spalvų ir dydžių karoliukai įvairiais raštais susipynę į vėrinius uždavė naują galvosūkį susirinkusioms: kaip tai padaryti! Sudomino ne tik karoliai ant kaklo, bet ir perlamutru spindinčios riešinės, apkabinančios didžiąjį pirštą, iki alkūnių, surišamos atlasine juostele – nuostabus derinys vakarinei ar jaunosios suknelei, gražiausi karoliukų nėriniai ant kaklo pasipuošti iškilmingai progai.

Auksarankė Lena ne tik  kuria stebuklus, bet ir negaili savo patirtimi pasidalinti, pamokyti kitus. Iš jos sužinojome karoliukų nerimo pradmenis, išmėginome pačios kai ką nusinerti. Paskui kibome į nėrimo adata paslaptis, kurias mums atskleidė geranoriškoji darbštuolė. Kai žiūri į jos patyrusias rankas, žvitriai su adatą nardančias po siūlo kilpeles ir mazgelius, atrodo visai nesunku, o kai pabandai pati – ir siūlas vejasi, ir mazgai ir kilpos gaunasi nelabai vienodos… Bet, anot lietuviškos patarlės: „Ne šventieji puodus lipdo“, su įdirbiu ateis ir patirtis.  Tad Šventoms Velykoms mažą rankdarbėlį papuošti namučius tikrai įveiksime, bent jau šventinės puokštės margučiai turės puošnius adata prancūzišku būdu nertus ažūrinius rūbelius. Visos meškalaukietės, dalyvavusios mokymuose, taria didelį AČIŪ darbštuolei Lenai už suteiktas žinias. Mokytis niekada nevėlu!

 

Meškalaukio „Bočių“ pirmininkės pavaduotoja bibliotekininkė Genė Rakauskienė. Nuotraukos Bronislavos Černiauskienės.

Atvaizd025 Atvaizd028 Atvaizd029 Atvaizd030

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.