Press "Enter" to skip to content

Popietė Mamytei

Gražią šeštadienio popietę į Joniškėlio kultūros namų salę rinkosi tėveliai ir mamytės su savo atžalomis, vadovės,  mokytojos ir auklėtojos su auklėtiniais. Šventinę programą pradėjo Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos 3 b  klasės mokinukai, vadovaujami mokytojos metodininkės Vaidos Norvaišienės. Jie grodami  dūdelėmis atvėrė duris į muzikos garsų šalį. Renginį vedė gimnazistas Tomas Masilionis. Po jo pasakytų sveikinimo eilių buvo pakviesti patys mažiausi dalyviai iš Narteikių mokyklos – darželio „Linelis“ Joniškėlio skyriaus. Kai kurie vaikai scenoje pasirodė pirmą kartą, tad juos buvo pagavęs jauduliukas. Nerimo netrūko ir juos paruošusioms auklėtojoms bei tėveliams. Žiūrovai po kiekvieno jaunųjų artistų pasirodymo negailėjo  palaikančių aplodismentų. Išsakę gražiausius žodelius, pašokę ir padainavę vaikučiai su gėlėmis rankytėse skubėjo pasveikinti savo mamyčių.

Šventišką popietę žiniomis ir pasakojimais papildė žolininkė Adelė Karaliūnaitė. Paskaitos „Gėlės mamai“ susirinkusieji įdėmiai klausėsi, uždavinėjo klausimus, o išgirdę atsakymus su praktiškais patarimais, ne vienas įgavo ūpo auginti lietuviškas gėles ir žoleles.

Prie šventiškų muzikos akordų žiūrovus sugrąžino jaunoji akordeonistė Emanuelė Šiaučiūnaitė ir armonikierė Marytė Petrauskienė. Koncertą užbaigė Joniškėlio kultūros namų moterų kolektyvas „Ramunėlė“ ir jaunieji atlikėjai „Vyturiukai“.

Šventės metu vyko paroda „Mamos skara“. Skaras iš savo spintų lobyno atnešė Vitalija Burkienė ir Sigita Kasiulienė. Spalvingąsiąs skareles išeksponavo visuomet geranoriškai padėti pasiruošusi Jolanta Baltaragienė. Ačiū už galimybę pasigrožėti senove dvelkiančiu moterišku aksesuaru, kuris asocijuojasi su motiniškumu.

Nė viena mamytė iš salės neišėjo be gėlelių rankose, už tai  ačiū renginio organizatoriams.

„Ačiū tau mamyte, kad esi mieliausia/ ir visam pasauly man pati brangiausia…/

Tavo rūpestėlis šildo kaip ugnelė, /niekas tavo rankų man pakeist negali…./“ (J. Degutytė)

Prisiminkim savo mamas ne vieną kartą per metus. Pamaloninkim jas gėlėmis kuo dažniau…

 

Mama su dukra

1 2 3 7 8 9 10 11 (2) 13 14

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.