Press "Enter" to skip to content

Pyragėliai su dešrele

Pyragėliai su dešrele

Paprastas ir greit paruošiamas užkandis, kurio tešlos pagaminimui prireiks:

0,5 l kefyro,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
1 a.š. sodos,
miltų.
Įdarui – 0,5 kg dešrelių.
Padažui – 4 š. pomidorų padažo,
4 š. majonezo,
4 š. pieno,
1 skiltelės česnako,
žiupsnelio druskos.
Virimui – 1 l aliejaus.
Į kefyrą įdėti sodą, druską, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Berti miltų ir suminkyti tešlą. Ją iškočioti ir supjaustyti 2-3 cm pločio juostelėmis.
Įdarui skirtas dešreles nulupti, supjaustyti kiekvieną į 3 dalis. Imti tešlos juostelę ir sukti aplink dešrelę, kad juostelės viena pusė „užeitų” ant kitos (tada virdama „neatsiklijuos”). Apsuktas dešreles virti įkaitintuose riebaluose.
Kol verda pyragėliai, galime gaminti padažą. Visus jam skirtus produktus (česnaką labai smulkiai supjaustome arba išspaudžiame specialiu įrankiu) gerai išmaišome.
Pyragėlius valgome karštus arba atvėsusius.
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.