Press "Enter" to skip to content

Užsienio kalbų fiesta Joniškėlio gimnazijoje (foto+video)

Jaukų birželio 5-osios rytą Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijos sausakimšoje aktų salėje prasidėjo ilgai laukta „Užsienio kalbų diena“.  Visų dėmesį kaustė ypatingai papuošta aplinka – ištiesti raudoni kilimai, pakabintos įvairių tautų vėliavos, žymiausių statinių karpiniai, mokinių piešiniai bei jų kurtos emblemos.

Renginį žaismingai pradėjo III(g) klasės mokinės S. Petruknaitė ir E. Budrytė, į aktų salę įriedėjusios paspirtukais. Jos pasveikino visus atvykusius, pasidžiaugė žiūrovų gausa. Abi vedėjos susirinkusiųjų dėmesį patraukė susikalbėdamos skirtingomis kalbomis: viena – angliškai, kita – rusiškai.  Jos nieko nedelsdamos apdovanojo skelbto emblemos konkurso „Mano kelias į užsienio kalbas“ nugalėtoją G. Adomaitytę Ic. Jai įteiktas apdovanojimas ir puikus prizas.

Gražia renginio įžanga tapo V. Stanislovaičio sukurtas filmukas, kuris atskleidė gimnazijos bendruomenės žinias apie užsienio kalbas. Tiek mokytojai, tiek mokiniai kalbėjo įvairiomis kalbomis, svarstė, ar verta mokytis kitų kalbų, kam jos reikalingos. Didžiausių ovacijų susilaukė mokytojų pasirodymai, kuriuose jos kalbėjo ir dainavo retai mokiniams girdimomis prancūzų, vokiečių ir italų kalbomis.

Po nuotaikingo filmo direktorius A. Kanapeckas apdovanojo rajone pasižymėjusius gimnazijos mokinius: L. Steponavičių (Ic) rajono anglų kalbos olimpiadoje užėmusį I – ąją vietą; E. Šakarnį (6a) rajono anglų kalbos olimpiadoje užėmusį I -ąją vietą bei B. Stakauską (IIa) rajono rusų kalbos olimpiadoje užėmusį III – ąją vietą. Taip pat nepamiršti ir mokiniai, kurie aktyviai dalyvavo įvairiuose konkursuose.

Nuskambėjus fanfaroms, raudonu kilimu ateiti ir perkirpti juostos buvo pakviestos visos užsienio kalbų mokytojos. Jos oficialiai atidarė šventę ir paskelbė mokinių pasirodymų pradžią. Gimnazistų pasirodymus vertinti buvo paskirta kompetetinga komisija: mokytojos V. Stankevičienė, R. Vasiliauskienė, gimnazistas B. Stakauskas bei mokytojos iš Pušaloto pagrindinės mokyklos V. Skaparienė ir V. Jarašiūnienė.

Pasirodymus pradėjo jauniausieji 6a klasės moksleiviai. Pasipuošę marškiniais, džinsais ir kaubojiškomis skrybelėmis, angliškai visus mokė pagrindinių šokio žingsnelių. Šypsenomis, gera nuotaika užkrėtę žiūrovus, pasirodymų estafetę perdavė 6b klasės berniukams, kurie taip pat įmantriu šokiu bandė pelnyti komisijos simpatijas.

Gausus 7a klasės mokinių būrys, diriguojamas auklėtojos J. Snicorienės, nepriekaištingai atliko žymią rusišką dainą. Išskirtinį balsą, užvedantį visą chorą, atskleidė E. Pauliūtė. Nenorėdami nusileisti, į sceną subildėjo 7b klasės moksleiviai, kurie ir padeklamavo rusiškai eilėraštį, ir pagal populiarią rusų dainą apie baltas rožes šoko taip ugningai, kad visą salę tiesiog sukėlė ant kojų.

Vyresniųjų klasių mokiniai taip pat neliko abejingi rusiškoms dainoms. Ib bei IIa klasės moksleiviai nuoširdžiai atliko populiarias, visiems puikiai žinomas dainas. Ic mokiniai visus nustebino savo išskirtine apranga, įdomiu šokiu pagal Murato Nasyrovo dainą. Puikia idėja išsiskyrė IIc klasės moksleivių pasirodymas. Kūrybinga kompozicija gimnazistai atskleidė rusų kalbos kelią mokykloje – nuo pirmųjų mokslo metų iki dabartinių žinių.

Savo išradingumu stebino mokiniai, kurie šiam konkursui kūrė filmukus. 8a klasės moksleiviai sukūrė nuotraukų montažą  apie keliones per visą pasaulį. Ia – ne tik atskleidė savo puikius vaidybinius gebėjimus, bet ir sukūrė vaidybines situacijas, kuriose pademonstravo, kaip vis dėlto svarbu yra mokėti užsienio kalbas. Įtempto siužeto, intriguojantį vaidybinį filmą taip pat sukūrė IIb klasė. Jame buvo vaizduojama knygų kontrabanda, atskleidžiama, kokius kelius reikia nueiti, kad galėtum mokytis užsienio kalbos.

Šventę triukšmingai baigė III – okai. Atskleisdami savo begalinį išradingumą bei drąsą, mokiniai parodijavo visiems puikiai žinomus užsienio atlikėjus. Taip, aidint juokui ir griausmingoms ovacijoms, buvo palydėti ir komisijos nariai, kad nuspręstų, kas verčiausi nugalėtojų vardo.

Kol komisija svarstė, visiems susirinkusiems anglų kalba padainavo 6 klasės mokinė L. Garnytė iš Pušaloto pagrindinės mokyklos. Ji savo įspūdingu balsu, nuostabia daina tiesiog pakerėjo visus žiūrovus. Taip pat rusų kalba P. Giedraitytė Ib , atliko žymiąją dainą „Sparnuotosios supynės“.

Po ilgų svarstymų, komisija paskelbė nugalėtojus: pirma vieta atiteko III klasei,  antra – 7a ir trečioji – Ia klasei. Laureatams buvo įteikti puikūs prizai bei apdovanojimais. Likusios komandos taip pat neliko nuskriaustos – jiems atiteko padėkos raštai, smulkios dovanėlės.

Mokyklos direktorius ir šventės organizatoriai ypatingai dėkojo ne tik visiems susirinkusiems, bet ir rėmėjams: Panevėžio užsienio kalbų knygynui „Rotas“, verslininkui D. Rimkevičiui, verslininkui R. Zakaravičiui bei L. ir M. Martišiams,  be kurių ši šventė vargu ar būtų tokia įsimintina.

Renginį baigė užsienio kalbų metodinio būrelio pirmininkė A. Valuntienė, kuri atsinešė pluoštą padėkos raštų mokiniams, puikiai besimokiusiems rusų ir anglų kalbų. Mokytoja neslėpė džiaugsmo, kad mokiniai be galo domisi kitomis kalbomis, nuoširdžiai ruošiasi pamokoms, aktyviai dalyvauja užklasinėje veikloje. Šis renginys puikiai atskleidžia, kad vaikams užsienio kalbos yra įdomios ir reikalingos. O kad visus gera nuotaika lydėtų ir likusią dienos dalį, visi vieningai uždainavo žymiausią Bremeno muzikantų dainą ir vis dar niūniuodami šią melodiją išsiskirstė namų link.

 Jurgita Vaišnienė

 

 

Daugiau foto rasite mūsų facebook profilyje.

DSCF7508 DSCF7512 DSCF7517 DSCF7518 DSCF7523 DSCF7528 DSCF7536 DSCF7547 DSCF7548 DSCF7562 DSCF7567 DSCF7573 DSCF7609 DSCF7614 DSCF7628 DSCF7635 DSCF7661 DSCF7709 DSCF7722 DSCF7744 DSCF7745 DSCF7746 DSCF7824 DSCF7832 DSCF7844 DSCF7847 DSCF7851

 

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.